Meslek Yüksekokulu | Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Meslek Yüksekokulu

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, öğrencisini mesleğe hazırlamak üzere yenilikçi ve gerçekçi bir öğrenme ortamını oluşturmayı hedefler.      Öğrencilerimizin merak ettiklerini sorup öğrenebilecekleri, verilen hizmetleri yerinde görüp öğrenebilecekleri etkinlikler organize edilir; İş sahasının tanıtımı, teknik bilgilerin yerinde görülüp öğrenebilmesi için Havalimanı,  Meteoroloji İstasyonu, Yer Hizmetleri Ekipmanlarının üretim merkezleri gibi yerlere butik geziler organize edilir.  Ayrıca havacılık sektörünün uzman çalışanlarıyla, konferanslar, konuşma ve sunumlar aracılığıyla buluşturulan öğrenciler, güncel konuları mesleğe ilişkin gelişmeleri ilk ağızdan öğrenme fırsatı bulurlar.  

İş hayatının içinde deneyim kazanarak öğrenmek isteyen öğrenciler için özel fırsatlar sağlayan Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, bu amacı gerçekleştirmek için sektörün en iyileriyle işbirliği yapar.

MİSYON

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programının misyonu öğrencilerine, mesleki uzmanlık, yabancı dil bilgisi ve etkin iletişim becerileri kazandırmak üzere tasarlanmış güncel öğrenme ortamını sunmak ve mezun olduklarında iş bulabilecekleri olanakları onlar için seferber etmektir.

VİZYON

Öğrencisi, öğretim elemanı ve mezunu olmaktan gurur duyulan, ilham verici araştırmalarıyla bütüncül ve işbirlikçi yaklaşımıyla değişime liderlik eden, işe yarar, yenilikçi öğrenme ortamlarını toplum yararına sunan bir bölüm olmaktır.

NEDEN BU PROGRAMI SEÇMELİYİM?

Mezunlarımız,  iki yıllık kapsamlı eğitimin sonucunda aldıkları sertifikalar ve yabancı dil bilgisi ile sivil havacılık kuruluşlarında rahatlıkla iş bulabilirler. Sivil havacılık kuruluşlarının maliyetleri azaltmak için yetişmiş insan gücüne duyduğu ihtiyaç, işe alımlarda sertifikalı mezunlarımızı öncelikli olarak tercih edilmesinde rol oynar.

 

PROGRAMIN AKREDİTASYONU VAR MI?

Maltepe Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 22 farklı konuda kurum içi ve kurum dışı eğitim vermek üzere yetkilendirilmiştir SHUI bu yetki sayesinde, hem sivil havacılık sektörünün beklentilerini karşılama hedefini ve akredite olduğu ders konularında mezunlarına yarattığı istihdam olanaklarını somutlaştırmış hem de diğer okulların aynı bölüm mezunlarına göre fark yaratmıştır. 

STAJ OLANAKLARI NELERDİR? İKİLİ ANLAŞMALAR VAR MI?

Öğrencilerimiz ilk yılın sonundaki 30 iş günü olan zorunlu stajlarını, Havaş, Çelebi Hava Servisi, TGS, Pegasus, Turkish DO-CO, MNG Havayolları, Gözen Air Services gibi havacılığın önde gelen kuruluşlarında yaparlar. Staj sırasında, derste gördüklerini yaşayarak öğrenebilir ve daha mezun olmadan çalışacakları kurumlarla ilgili keşif fırsatı yakalarlar. Bölümümüzün Havaş, Çelebi Hava Servisi ve İSG İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile staj ve istihdam protokolleri bulunmaktadır.  

MEZUNİYET SONRASI NERELERDE ÇALIŞABİLİRİM?

Ulusal ve Uluslararası tüm Havalimanlarında, havayolu, yer hizmeti şirketi ve temsil gözetim şirketlerinde; Harekat Memuru, Load Master, Uçak Koordinasyon Memuru, Yolcu Hizmet Memuru, Kargo Memuru, Ekip Sorumlusu olarak çalışabilirler.

DGS İLE HANGİ BÖLÜMLERE GEÇEBİLİRİM?

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı mezunları DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile aşağıda belirtilen lisans programlarına geçiş yapabilmektedir

 

  • Havacılık Yönetimi
  • İşletme
  • İşletme Yönetimi
  • Lojistik
  • Lojistik Yönetimi
  •  Seyahat İşletmeciliği
  • Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  • Teknoloji ve Bilgi Yönetimi
  • Turizm İşletmeciliği
  • Ulaştırma ve Lojistik
  • Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık

Kaynak: https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/DGS/tablo2_26082019.pdf

 

DİĞER KONULAR (TERCİH KILAVUZU, KAYIT ŞARTLARI, UYGULAMA OLANAKLARI VB.)

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda Özel Koşul ve Açıklamalarının 3, 46, 49, 60, 144 nolu maddelerinde belirtilmiştir.

Program Yürütücüsü

Öğr. Gör. Levent KAYA

Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel