Maltepe Üniversitesi | Kayıt Bilgi Kitapçığı (YKS) 2018-2019

Kayıt Bilgi Kitapçığı (YKS) 2018-2019

KAYIT BİLGİ KİTAPÇIĞI

(YKS)

2018-2019

2018 YKS sonuçlarına göre Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri, aşağıda belirtilen tarihlerde, 08:30 – 17:00 saatleri arasında yapılacaktır.

Adayların aşağıda belirtilen belgelerle birlikte şahsen veya vekillerine verdikleri noter onaylı vekâletname ile kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Kayda Gelmeden Önce Lütfen:

  • Kayıt Bilgi Kitapçığını dikkatlice okuyunuz.
  • http://yenikayit.maltepe.edu.tr/ adresinden Online Ön Kayıt işleminizi tamamlayınız.
  • Kayıtta teslim edeceğiniz tüm belge ve formları, doğru ve eksiksiz hazırlayınız.
  • İleride çeşitli nedenlerle ihtiyaç duyabileceğinizi düşünerek, teslim edeceğiniz tüm belgelerin birer kopyasını alarak kendinizde saklamayı unutmayınız.

KAYIT TARİHLERİ VE KAYIT ADRESİ

Tıp Fakültesi

03 Eylül 2018

Hukuk Fakültesi

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

04 Eylül 2018

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

Eğitim Fakültesi

05 Eylül 2018

Güzel Sanatlar Fakültesi

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

06 Eylül 2018

İletişim Fakültesi

Hemşirelik Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulu

07 Eylül 2018

Kesin kayıtlar sırasında yoğunluk yaşanmaması için, yerleştiğiniz Fakülte/Yüksekokula ayrılan tarihte kesin kaydınızı yaptırınız.

Kayıt Adresi: Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü 34857 Maltepe/İstanbul (Kültür Merkezi Binası)

KESİN KAYIT İŞLEM ADIMLARI:

Kesin kayıt için öğrencilerin sırasıyla aşağıdaki işlemleri tamamlamaları gerekmektedir. Bu işlemlerle ilgili ayrıntılı bilgiler sonraki sayfalarda yer almaktadır.

  1. Online Ön Kayıt: Öğrencilerimizin, kesin kayıt için Üniversitemize gelmeden önce İnternet üzerinden Online Ön Kayıt işlemlerini mutlaka tamamlamış olmaları gerekmektedir. http://yenikayit.maltepe.edu.tr adresinden online ön kayıdınızı tamamlayınız.
  2. Mali İşler Masası Kayıt İşlemleri: Online ön kaydını tamamlayarak kesin kayıt için Üniversitemize gelen öğrencilerimizin öncelikle Mali İşler Masasındaki kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Tam burslu öğrencilerimiz herhangi bir ödeme yapmadan Mali İşler kaydını tamamlayabilir
  3. Öğrenci İşleri Masası Kayıt İşlemleri: Mali İşler Masasından sonra öğrencilerimizin Öğrenci İşleri Masasına gerekli belgelerini teslim ederek kesin kayıt işlemini tamamlamaları gerekmektedir.
  4. Yabancı Diller Masası: Öğretim dili İngilizce olan programlara ve Hukuk Fakültesine kayıt yaptıran öğrencilerimize, zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfıyla ilgili bu masadan bilgi verilecektir.
  1. ONLINE ÖN KAYIT

Öğrencilerimizin, kesin kayıt için Üniversitemize gelmeden önce İnternet üzerinden Online Ön Kayıtlarını mutlaka tamamlamış olmaları gerekmektedir. Online Ön Kaydını tamamlamadan kesin kayıt için Üniversitemize gelen öğrencilerimizin belgeleri Öğrenci İşleri Masasında teslim alınmayacak ve bu öğrenciler Online Ön Kayıtlarını yapmaları için bilgisayar laboratuvarlarına yönlendirileceklerdir. Bu nedenle yoğunluk yaşamamanız için Üniversitemize gelmeden önce Online Ön Kaydınızı yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Online Ön Kayıt İnternet Adresi: http://yenikayit.maltepe.edu.tr/

  1. MALİ İŞLER MASASI KAYIT İŞLEMLERİ

Kesin kayıt işlemleri için önce Mali İşler Masasındaki işlemlerin tamamlanması gerekmektedir. Üniversitemize kesin kayıt yaptırmak için öğrencilerimizin ÖSYM bursluluk oranlarına göre ödemekle yükümlü oldukları öğrenim ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. Tam burslu öğrencilerimiz herhangi bir ödeme yapmadan Mali İşler kaydını tamamlayabilir.

Ödeme işlemi tamamlanmayan öğrencilerin Üniversiteye kayıtları yapılmaz, yenilenmez, yapılmış veya yenilenmiş olsa dahi geçersiz sayılır. Ücretler ve ödeme yöntemleri, her akademik yıl için Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir ve ilan edilir.

ÖDEME SEÇENEKLERİ

  1. PEŞİN ÖDEME SEÇENEĞİ,
  • Türkiye genelinde tüm T. İşbankası şubelerinden “T.C. Maltepe Üniversitesi Öğrenim Ücreti ”yatırma talebinde bulunarak, öğrencinin T.C. Kimllik numarası ile masrafsız ödeme yapılabilir.
  • T.İşbankası haricinde ki bir bankadan T.C. Maltepe Üniversitesinin TR03 0006 4000 0011 2650 6767 60 IBAN numaralı hesabına, öğrencinin; Ad-Soyad ve T.C.Kimlik numarası açıklamasıyla ödeme yapılabilir.
  1. KREDİ KARTI İLE ÖDEME SEÇENEĞİ,
  • Peşin ödemelerde ki indirim kredi kartıyla kabul edilmemektedir.
  • Kredi kartı ile ödemelerde şirket, business ve amex (Amerikan Ekspres) kartlar ile işlem yapılamamaktadır.

Sanal Pos Kullanarak Kredi Kartı ile Ödeme:

www.maltepe.edu.tr internet adresimizden sanal pos aracılığıyla İş Bankası - Vakıfbank - Akbank – Garanti Bankası (Yapı Kredi Bankası World – Maksimum– Bonus ve Axess özellikli) bankalarının kredi kartları ile taksitli ödeme yapılabilir.     

Kayıt İşlemleri Sırasında Kredi Kartı ile Ödeme:

Sanal Pos kullanmayı tercih etmeyen velilerimiz Üniversitemiz Kayıt ofisinde de pos cihazlarından İş Bankası - Vakıfbank - Akbank - Garanti Bankası  (Yapı Kredi Bankası World – Bonus - Maksimum ve Axess özellikli kredi kartları ile taksitli ödeme yapılabilirler.

Türkiye İş Bankası aracılığı ile kredili mevduat hesabı(Ek Hesap) açılarak taksitli ödeme seçeneği ayrıntıları ve evrakları için tıklayınız.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

 

EĞİTİM FAKÜLTESİ

İNGİLİZCE
HAZIRLIK SINIFI

GÜZEL SANATLAR
FAKÜLTESİ

HUKUK
FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK ve
DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

TIP
FAKÜLTESİ

HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU

OKUL ÖNCESİ ÖĞRT.,
ÖZEL EĞİTİM ÖĞRT.,
REHBERLİK VE PSİ.DAN.

İLKÖĞRETİM MAT.ÖĞRT.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ

35.000,00 ₺

29.500,00 ₺

32.000,00 ₺

35.750,00 ₺

32.500,00 ₺

42.500,00 ₺

36.000,00 ₺

56.500,00 ₺

20.000,00 ₺

 

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ

MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

KONSERVATUVAR

FELSEFE, SOSYAL HİZMET, SOSYOLOJİ

PSİKOLOJİ

GEMİ ve YAT TASARIMI

MİMARLIK

İÇ
 MİMARLIK

İŞLETME,
SİYASET BİLİMİ ve ULUSLARARASI İLİŞKİLER

ULUSLARARASI TİCARET ve LOJİSTİK

TÜM BÖLÜMLER

TÜM BÖLÜMLER

36.000,00 ₺

39.500,00 ₺

41.000,00 ₺

 39.500,00 ₺

 36.000,00 ₺

37.500,00 ₺

36.000,00 ₺

36.000,00 ₺

32.500,00 ₺

 

MESLEK YÜKSEKOKULU

 

ADALET

ANESTEZİ

BANKACILIK ve SİGORTACILIK

İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ

MİMARİ RESTORASYON

MODA
TASARIMI

RADYO ve TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI

SİVİL HAVACILIK
KABİN HİZMETLERİ

20.000,00 ₺

20.000,00 ₺

 20.000,00 ₺

 20.000,00 ₺

 20.000,00 ₺

20.000,00 ₺

20.000,00 ₺

20.000,00 ₺

 

 

 

MESLEK YÜKSEKOKULU

 

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME
TEKNİKLERİ

TURİZM ve OTEL İŞLETMECİLİĞİ

UÇAK TEKNOLOJİSİ

ÇOCUK GELİŞİMİ

SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ

İLK ve ACİL YARDIM

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI

HALKLA İLİŞKİLER
VE TANITIM

 20.000,00 ₺

 20.000,00 ₺

 20.000,00 ₺

18.500,00 ₺

 21.500,00 ₺

 20.000,00 ₺

19.500,00 ₺

 23.500,00 ₺

 

  1. ÖĞRENCİ İŞLERİ MASASI KAYIT İŞLEMLERİ

Mali İşler Masası kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilerin, aşağıdaki belgeleri Öğrenci İşleri Masasına teslim etmeleri gerekmektedir. Belgelerini eksiksiz teslim eden öğrencilerin kesin kayıt işlemleri tamamlanmış olacaktır.

ÖĞRENCİ İŞLERİ MASASINA TESLİM EDİLMESİ GEREKEN BELGELER:

  • 2018 TYT/AYT/YDT sınav sonuç belgesi (İnternet çıktısı, yerleşme ve puan kartı belgeleri)
  • Nüfus Cüzdanının aslı ve bir adet fotokopisi (Aslı görevlilere ibraz edilecektir).
  • Lise diplomasının (Lise diplomasını henüz teslim almayanlar için geçici mezuniyet belgesinin) aslı ve bir adet fotokopisi (Kayıt sırasında diplomanın aslı görevliler tarafından görüldükten sonra fotokopisi Üniversitede kalacak ve diplomanın aslı öğrenciye iade edilecektir).
  • 1995 ve daha önceki yıllarda doğan erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi (e-devletten online alınmaktadır).
  • 2 adet vesikalık fotoğraf (Renkli fotokopi geçerli değildir.)

İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMINA KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN YUKARIDA BELİRTİLEN BELGELERİN YANI SIRA AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMAYA UYGUN OLARAK ALACAKLARI SAĞLIK RAPORUNU DA KAYIT SIRASINDA TESLİM ETMELERİ GEREKMEKTEDİR: Bu programa kayıt yaptıracak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belirten rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.

BİLİŞİM HİZMETLERİ

Üniversitemizdeki akademik ve kültürel etkinlikleri paylaştığımız web sitemizin yanı sıra bilişim altyapımız ile öğrencilerimize hızlı ve sürekli hizmet vermeyi amaçlamaktayız. Öğrenci İşleri Masasında kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra cep telefonunuza gelecek olan şifreyi kullanarak aşağıdaki bilişim hizmetlerinden faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Öğrenci Bilgi Sistemi (MÜBİS): Akademik dönem başlarında derslere kayıt, devam takibi, not takibi gibi işlemler için öğrencilerimize sunulan bilişim sistemidir.

Kablosuz Ağ: Tüm öğrencilerimiz kablosuz İnternetten sınırsız faydalanabilmektedir. 5651 sayılı İnternet yoluyla işlenen suçları düzenleyen kanun gereği yapılan tüm İnternet erişimi kayıt altına alınmaktadır.

Elektronik Kütüphane: Tüm öğrencilerimiz kurumumuzun abone olduğu İnternet tabanlı elektronik kütüphanelerden sınırsızca faydalanabilmektedir.

 Ayrıca, üniversite açıldığında e-posta hizmetinden yararlanabilirsiniz.

E-Posta Sistemi: Üniversite ile ilgili elektronik yazışmalar cep telefonu ile de erişebileceğiniz e-posta adresinize gönderilecektir. Resmi duyuru niteliği taşıyan bu iletileri zamanında okuyup değerlendirmeniz önemlidir. Maltepe Üniversitesi, bu hizmetin yanlış kullanımında ve zarar doğurabilecek her türlü haberleşmede yayını, bilgi aktarımını kesme hakkıyla öğrencinin mesajlarını silme, men etme veya posta hesabına son verme hakkını saklı tutar.

Maltepe Üniversitesi ve Microsoft, öğrencilerin teknolojiye erişimini kolaylaştırmak amacıyla Microsoft üretkenlik çözümlerinden Office 365'i, siz değerli öğrencilerimize sağlamak üzere anlaşmaya varmıştır. Bu anlaşma doğrultusunda, Maltepe Üniversitesi öğrencileri Office 365 Öğrenci Avantajı programı kapsamında Office 365 ürününün getirdiği faydalardan yararlanabileceklerdir.

Office 365 Öğrenci Avantajı Programı ile Maltepe Üniversitesi öğrencileri Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint, One Drive for Business, Outlook, OneNote, Access ve Publisher vb. programları kullanma hakkına erişeceklerdir. Öğrencilerimiz sisteme giriş yaptıktan sonra “Şimdi Yükle” bağlantısı üzerinden indirecekleri kurulum dosyası yardımıyla kişisel bilgisayarlarına ve tabletlerine (en fazla 5 adet) Microsoft Office uygulamasının masaüstü sürümünü kurabilirler. Ayrıca, her öğrenci One Drive üzerinde 1 TB depolama alanına sahip olabilecek ve bu sayede tüm dosyalarına internet bağlantısı olan her yerden erişebileceklerdir.

 Bu hizmetlerden yararlanmak isteyen Maltepe Üniversitesi öğrencilerinin https://portal.office.com web adresinden sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

 Sisteme ilk giriş için bilgileriniz;

 Kullanıcı Adınız : Öğrenci_numaranız@st.maltepe.edu.tr
Şifreniz :  SMS ile iletilecektir.

 Sisteme girdikten sonra sizden şifrenizi unuttuğunuzda yeni şifrenizin cep telefonunuza ya da e-posta adresinize gönderilebilmesi için cep telefonu ve sürekli kullandığınız başka bir e-posta adresi gibi bilgiler istenecektir. İsterseniz yine girişten sonra ayarlardan şifrenizi değiştirebilirsiniz. Başka bir anlatımla, e-posta şifreniz, başlangıçta MÜBİS şifrenizle aynı olacaktır. Ancak Office 365 üzerinden şifrenizi değiştirebilirsiniz; bu durumda yeni şifreniz MÜBİS şifresinden farklı olabilir.

Söz konusu e-posta sistemi mezun olduktan sonra sizlerle iletişim kurabilmek için kapanmayacaktır. Ayrıca bu sistem üzerinden tüm öğrencilere her gün Üniversitemizdeki etkinliklerle ilgili duyurular yapılacak olup etkin olarak kullanılması tavsiye edilmektedir.

MARMARA EĞİTİM KÖYÜ’NE ULAŞIM

Üniversitemizin içinde bulunduğu Marmara Eğitim Köyü’ne ulaşım için birden  fazla seçenek bulunmaktadır.

  • Toplu taşımayla gelecek olanlar aşağıdaki hatları kullanabilirler:
  • Kadıköy – Marmara Eğitim Köyü seferini yapan 19H numaralı İETT otobüsü
  • Maltepe (Merkez) – Marmara Eğitim Köyü seferini yapan KM44 numaralı İETT otobüsü
  • Küçükyalı (Merkez) – Marmara Eğitim Köyü seferini yapan KM45 numaralı İETT otobüsü
  • Kartal (Sahil) – Marmara Eğitim Köyü seferini yapan 133N numaralı İETT otobüsü
  • Özel aracıyla gelecek olanlar için:
  • TEM'den gelenler: Kartal - Samandıra Kavşağından girilerek gişelerden sonra Samandıra istikametine sapılır. Kavşak noktalarında bulunan  yönlendirme tabelalarımızı izleyerek yerleşkemize ulaşabilirsiniz.
  • E5'ten gelenler: Maltepe Köprüsü üzerinden SSK Süreyyapaşa Hastanesi-Başıbüyük yolundan kavşak noktalarında bulunan yönlendirme tabelalarımızı izleyerek yerleşkemize, Marmara Eğitim Köyü’ne ulaşabilirsiniz.

ARAÇ TANITIM KARTI (STICKER)

Marmara Eğitim Köyü’ne kendi aracınızla gelmek istediğiniz takdirde, Araç Tanıtım Kartı (Sticker) almanız gerekmektedir. Kendi aracı olan öğrencilerimizin Araç Tanıtım Kartlarını; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığından almaları ve araçlarının sağ köşesine yapıştırmaları zorunludur. Araç Tanıtım Kartı olmayan ve/veya söz konusu kartı sağ üst köşesine yapıştırılmamış olan araçlar, Güvenlik Personeli tarafından yerleşkeye alınmayacaktır.  

 

Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel