Maltepe Üniversitesi ile İstanbul Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi Ev Sahipliğinde II. Ulusal Bilim Kampı Başlıyor.

II. Ulusal Bilim Kampı başlıyor. Bu yıl Bilim Kampının ev sahipliğini Maltepe Üniversitesi ile İstanbul Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi üstleniyor. Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün desteğiyle Bilim Kampının ilk bölümü 12-14 Şubat 2018 günleri arasında Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü Yerleşkesinde düzenlenecek.

12 Şubat 2018 Pazartesi günü Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi Dr. Reşit Galip Konferans Salonunda yapılacak Açılış Töreni ile başlayacak. Açılışa teşrifleri halinde Milli Eğitim Bakanı Sn. İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Sn. Vasip Şahin, Anadolu Yakası İlçe Kaymakamları ve Millî Eğitim Müdürleri de katılacak.

Açılış Töreni ve konuşmalarının ardından katılımcılara “STEM” semineri verilecek. Sonrasında da üç gün boyunca proje okullarının öğrencilerine Maltepe Üniversitesinin akademisyenleri, “Endüstri 4.0, Farmakoloji, Akıllı Şehir Planlaması, Temiz ve Yenilenebilir Enerji” konularında bilgi verecek.

Bilim Kampına her okul yukarıdaki konulardan biriyle katılacak. Bilim Kampı öğrencileri, çağın gerektirdiği şekilde yetiştirmeye katkı sunacak. Özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarının yönetici, öğretmen ve öğrencileri arasındaki iletişimi ve etkileşimi artırmanın yanı sıra, öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen Bilim Kampının çalışmalarının ilk bölümünün tamamlanmasının ardından, katılımcıların hazırlayacağı projeler, Maltepe Üniversitesinde oluşturulacak kurul tarafından değerlendirilecek.

10-11 Mayıs 2018 günlerinde her bir kategoride ilk üç dereceye giren projeler Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü yerleşkesi içinde yer alan Marma Otel İstanbul’da sergilenecek ve ardından da düzenlenecek törenle öğrencilere ödülleri verilecek.

YARIŞMA TAKVİMİ
Yapılacak iş ve işlemler Tarih
Proje okullarından gelen başvuruların alınması 25.11.2017 - 12.01.2018
Bilim Kampı etkinliklerinin gerçekleştirilmesi 12 - 14 Şubat 2018