Teknoloji Transfer Ofisi

”ERA-CVD Projesi 2020 Yılı Çağrısı”nın başvuru tarihleri güncellenmiştir

Paylaş

 

ERA-CVD projesinin ana amaçları, kardiyovasküler hastalıklar alanında ulusal programların eşgüdümünün sağlanması, araştırma önceliklerinde birlik sağlanması, veri paylaşımının yapılması ve ortak uluslararası çağrılara çıkılmasıdır.

ERA-CVD projesinin 2020 yılı çağrısı kapsamında araştırma konusu, Vasküler Kognitif Bozukluğun (VKB) ortaya çıkmasını önlemek için vasküler çöktürücü veya nedensel faktörler ile moleküler efektörler arasındaki ilişkiye odaklanmalıdır.

Desteklenen projelerin açık bir translasyonel araştırma yaklaşımı olmalıdır ve gelecekteki klinik etkileri olması beklenmektedir.

Çağrı ile ilgili detaylı bilgiye  https://www.era-cvd.eu/405.php adresinden ulaşabilirsinizBaşvuruda bulunmak isteyen akademisyenlerimizin bu süreçte destek almak için [email protected] adresinden MayaTTO ile irtibata geçmelerini önemle rica ederiz.

“ERA-CVD Projesi 2020 Yılı Çağrısı” Başvuru Koşulları ve Tarihi

Bu çağrıya gönderilen araştırma önerileri aşağıdaki alt temalardan birini ele almalıdır:

·Patofizyolojik süreçleri (ör. mikrosirkülasyon) keşfetmek, tanı veya yeni terapötik yaklaşımlar için uygulamalar geliştirmek için biyotıp, fizik, kimya, matematik veya sistem biyolojisini bütünleştiren disiplinlerarası yaklaşımları içeren araştırma önerileri.

·VKB'nin gelişimini ve ilerlemesini daha fazla aydınlatmak ve tedavi yanıtlarındaki farklılığı tanımlamak için cinsiyet veya toplumsal cinsiyetfarklılıkları, risk ve koruyucu faktörler üzerine araştırma önerileri.

·Aşağıdaki araştırma önerisi türleri çağrı kapsamı dışındadır:

 

 

·Girişimsel klinik çalışmalar;

·Yeni kohort, kayıt ve/veya biyomalzeme bankalarının oluşturulması;

·Taramaların yapılması.

Kimler Başvurabilir:

·Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kurum ve kuruluşları, sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar) veya bunların oluşturduğu ortaklıklar TÜBİTAK 1071- Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı hükümleri doğrultusunda desteklenecektir.

·Aynı uluslararası projede Türkiye’den birden fazla ortak bulunması durumunda, TÜBİTAK 1071

programına ortak olarak tek bir başvuruda bulunulmalıdır.

·Aynı uluslararası projede Türkiye’den birden fazla ortak bulunması durumunda, TÜBİTAK’a PBS

üzerinden yapılacak ulusal proje başvurusunda her bir ortağın “Yürütücü Kuruluşlar” sekmesi altında ayrı ayrı yürütücü kuruluş olarak tanımlanması zorunludur.

Proje Süresi ve Proje Bütçesi Üst Sınırları:

Proje süresi, çağrı metninde daha kısıtlayıcı bir ifade olmadığı sürece en fazla 36 ay olarak seçilebilir.

Bir proje kapsamında TÜBİTAK’tan talep edilen bütçe, proje başına Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç 1.500.000 TL’yi, yürütücü kuruluş başına;

·Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları için

Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi hariç 720.000 TL’yi,

 

·Özel kuruşlar için kurum hissesi hariç 1.000.000 TL’yi geçmemelidir.

Ulusal proje başvurusuyla sunulan bütçe formlarında PTİ ve Kurum Hissesi bütçeye dâhil olmayıp ayrıca TÜBİTAK tarafından hesaplanarak proje bütçesine ilave edilir. Fakat uluslararası proje başvurularında bütçe formları doldurulurken; projede yer alan yürütücü kuruluş başına PTİ ve Kurum hissesi için sırasıyla maksimum değerler olan 144.000 TL ve 180.000 TL bütçeye eklenmelidir. Proje sözleşmesi aşamasında TÜBİTAK bütçe müzakeresi yapma hakkını saklı tutar.

 

Destek Oranı:

·Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları %100

destek oranı ile desteklenecektir.

·Özel kuruluşlarda;

a)      Büyük ölçekli kuruluşların bütçesinin %60'ı,

b)     KOBİ'lerin bütçesinin %75'i,

Olacak şekilde destek oranı uygulanır.

Proje önerilerinin Ortak Çağrı Sekretaryasına sunulması için son tarih: 04/05/2020 (17:00 CET)

 

Ulusal başvuru sürecinin tamamlanması için son tarih: 08/05/2020 (17:30 TSİ)