Maltepe Üniversitesi | Duyuru: 20 Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Dikkatine: (04.04.2020)
Maltepe Üniversitesi COVID-19

Duyuru: 20 Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Dikkatine: (04.04.2020)

Paylaş

Değerli Öğrencilerimiz, bildiğiniz gibi, COVID-19 küresel salgını dolayısıyla, 15.05.2020 günü akşamına kadar eğitim-öğretim faaliyetlerimizi, teorik derslerimizi ve sadece sınıf içi uygulamaları kapsamak üzere, uzaktan eğitim (eşzamanlı-eşzamansız) ortamına taşıdık ve Blackboard Sistemi (Learn-Collaborate) aracılığıyla, okul uygulamalarınız dışında her türlü eğitim-öğretim faaliyetimizi en yetkin şekilde hayata geçiriyoruz.

Akademik Takvimimiz de daha bir yıl öncesinden neredeyse hazırlanmış durumda; ayrıca Mayıs ayında üst üste gelen bayram tatilleri (1 Mayıs, 19 Mayıs ile Ramazan Bayramı tatili) nedeniyle, Yarıyıl Sonu Sınavlarımız (Finaller) 01-12 Haziran 2020 günleri arasında planlanmıştır.

Şu sırada da yine hepinizin bildiği gibi, COVID-19 küresel salgınından dolayı tüm okullar kapalıdır ve şu andaki belirlemeye göre, en erken açılış tarihleri 04.05.2020’dir.

Bu durumda, açıkça görüldüğü gibi, okul uygulamaları Mayıs ayının yoğun tatil trafiği de göz önünde bulundurulunca, Haziran ayında belki de Temmuz ayında yapılacaktır.

Bütün bu durumları çepeçevre göz önünde bulundurunca, ne sınav takvimini öne çekmek mümkündür, ne de okul uygulamalarını öne almak mümkündür.

Özetle; Maltepe Üniversitesi olarak, gündemi çok yakından izlemekte, çok hızlı bir biçimde kararlarımızı gözden geçirmekte ve sürekli olarak öğrencilerimizin eğitim alma hakkını korumak ve geliştirmek istemekteyiz. Dünya ve ülke gerçeklerini ülkemizin tüm kurumlarının da göz önünde bulundurduğu açıktır. Bu olağandışı krizli dönemde, Devletimizin, bağlı olduğumuz, karar verici durumdaki tüm kurum ve kuruluşların kararlarını gözden geçirirken, yeni kararlar alırken, her şeyi en ayrıntılı biçimde gözden geçireceklerinden, sizi, en az sizin kadar özenli bir biçimde düşündüklerinden eminiz. Maltepe Üniversitesi olarak her zaman sizin yanınızdayız; her birinizin kendi alanlarından tüm kazanımlarınızı edinmiş olarak mezun olmanız için olağanüstü bir çaba içindeyiz.

Hepinize sağlıklı günler ve başarılar dilerim.

 

Prof. Dr. Şahin KARASAR

Rektör