Maltepe Üniversitesi | 2018-2019 Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1) Yatay Geçiş Başvuruları

2018-2019 Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1) Yatay Geçiş Başvuruları

2018-2019 bahar yarıyılında Üniversitemizin önlisans ve lisans programlarına Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1) yatay geçişle öğrenci alınacaktır.

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Takvimi

Başvurular

07-11 Ocak 2019

Başvuruların Değerlendirilmesi

14-18 Ocak 2019

Sonuçların İnternette İlanı

24 Ocak 2019

Kayıt Tarihleri

28 Ocak – 01 Şubat 2019

İngilizce Yeterlilik Sınavı

04 Şubat 2019 (Yer: Yabancı Diller Yüksekokulu- Saat: 10:00)

 

2018-2019 Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru Koşulları

 

  • Başvuru için; adayın, üniversite giriş yılı itibarıyla başvuru yaptığı programın taban puanını sağlaması gerekmektedir.
     
  • Başvurular ile ilgili şartları BURAYA tıklayarak lütfen dikkatlice okuyun. Belirtilen şartları sağlamayan adayların başvuruları iptal edilecektir.
     
  • Yurtdışındaki üniversitelere (ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan KKTC’deki üniversiteler hariç) kayıtlı olan öğrencilerin başvuruları kabul edilmemektedir.
     
  • Yıllara göre; ÖSYS ve DGS ile öğrenci alınan programları, puan türlerini ve en küçük (taban)-en büyük (tavan) puanlarını görmek için TIKLAYINIZ.
     
  • Öğrenim ücretleri için TIKLAYINIZ.

TIP FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI:

Tıp Fakültesine başvuru yapacak adayların; Online başvuru işlemini tamamladıktan sonra, Feyzullah Cd. No:39 Maltepe/İstanbul adresinde bulunan Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Sekreterliğine elden veya posta yoluyla aşağıdaki belgeleri 11 Ocak 2019 17:30 tarihine kadar ulaştırmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra başvuru dosyaları kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

- Başvuru Formu (İndirmek İçin TIKLAYINIZ)

- Öğrenci Belgesi (Merkezi yerleştirme puanı (Ek Madde-1)'e  göre yalnızca bir kere geçiş yapılabileceğinden, adayın öğrenim görmekte olduğu programa Ek Madde-1'e göre kayıt yaptırmadığının öğrenci belgesinde belirtilmesi gerekmektedir).

- ÖSYM Sonuç Belgesi (Yerleştirme puanlarının da olduğu LYS/TYT/AYT Sonuç Belgesi) (ÖSYM nin web sayfasından alınan sonuç belgelerinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır).

- ÖSYS Sonuç Belgesi (Halen Kayıtlı Olduğu Üniversiteye yerleştiğini gösteren ilgili yıla ait ÖSYS/TYT/AYT Sonuç Belgesi) (ÖSYM nin web sayfasından alınan sonuç belgelerinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır).

- İngilizce Hazırlık Durum Belgesi (İngilizce Tıp Fakültesine başvuran adaylardan; kayıtlı oldukları üniversitede İngilizce Hazırlık öğrenimi görenlerin veya muafiyet için geçerli sınav sonucuna sahip olanların belgelerini eklemeleri gerekmektedir. İngilizce Hazırlık sınıfı muafiyet koşullarını görmek için TIKLAYINIZ. Herhangi bir belgeye sahip olmayan adaylar, kayıt hakkı kazanmaları halinde İngilizce Yeterlilik Sınavına katılacaklardır. Bu sınavda başarısız olanlar İngilizce Hazırlık programına, başarılı olanlar ise doğrudan lisans öğrenimine başlayacaklardır.  Türkçe Tıp Fakültesine başvuru yapan adaylar için İngilizce Hazırlık Durum Belgesi gerekmemektedir).

- 2 Adet Onaylı Transkript ve Ders İçerikleri (Belgelerin ilgili üniversite onaylı olması gerekmektedir. Ders içerikleri kayıt sırasında alınacaktır.)

- Lise Diploması (Lise Diploması elinde olmayan adayların e-devlet sisteminden alınan Lise Mezuniyet Belgesi kabul edilmektedir.)

 

 

ONLINE BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel