ORC-ID ve Creative Commons Lisansıyla İlgili Bilgilendirme

Değerli lisansüstü öğrencimiz,

Bir araştırmacıya ait çalışmaların (tezlerin) toplu olarak görüntülenebilmesi ve analizlerde doğru verilerin kullanılabilmesi için kimlik tanımlamasının yapılması zorunludur. Bunun için Open Researcher and Contributor ID (ORC-ID), kullanılacaktır. Amaç; tek bir dijital kimlik kullanmak suretiyle, bir araştırmacıya ait araştırma çıktılarının tamamının tek bir hesap altında toplanmasıdır.

Ayrıca her çalışmanın internet ortamındaki kullanım koşullarının eser sahibi tarafından belirlenmesini sağlanması için açık lisanslar topluluğu Creative Commons (CC) kullanılacaktır.

Tüm bunlar, bundan sonra tez dosyalarında yer alacak iki yeni eklenti anlamına gelmektedir. Artık, iç kapakta bulunan öğrenci numarası altına ORC numarası ve yine iç kapağı en altına Creative Commons (CC) lisans kodu yerleştirilmesi gerekecektir.

ORC-ID, Creative Commons (CC) için ayrıntılı bilgi içeren dosyalar aşağıda yer almaktadır. Bunun dışında güncellenmiş tez şablonuna da enstitü web sitelerinde bulunan formlar kısmından ulaşabilirsiniz.

Bu uygulama 25 Ekim 2019 tarihinden itibaren tezini teslim edecek öğrenciler için geçerli olacaktır.

Gereği için bilgilerinize sunar başarı dileriz.

Enstitü Müdürlükleri
25/10/2019

Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linklere tıklayınız: