Program Hakkında

Program Hakkında 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilere sahip yönetici, ulusal ve uluslararası mutfak kültürü konusunda uzman şef ve akademisyen yetiştirmek için kurulmuştur. 

 

Misyon  
            

Misyonumuz, öğrencilerin bu alanın ve sektörün niteliklerini taşıyan mezunlar olarak yetişmelerini sağlamaktır. Ulusal ya da uluslararası ortamda daha fazla iş bulabilme imkânı yaratabilmek amacıyla derslerimiz yiyecek sektörünün ihtiyaçlarını araştırarak, sektör kuruluşlarını inceleyerek ve iş birliği yaparak sürekli güncellenmektir. Bu bağlamda ulusal ve uluslararası ait teknikleri bilen ve uygulayan, bu mutfakların araştırılması ve korunması konularına hâkim olan öğrenciler yetiştirilmektedir.

 

Vizyon

Bölümümüz aşağıdaki başlıkları vizyon edinmiştir: 
•  Öğrencilerin dünya vatandaşı olma özelliklerini arttırma.
•  Öğrencilerin teorikte ve uygulamada gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarını sağlama.
•  Türk Mutfak Kültürü’ne sahip çıkma.
•  Yemek sanatının inceliklerini öğretme.
•  İletişim ve yönetim becerilerini arttırma.
•  Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına ilişkin mesleki bilgileri geliştirme.

Tümü