Güzel Sanatlar Fakültesi | SERGİ - Antiochos’un Kehaneti

SERGİ - Antiochos’un Kehaneti

BASIN BÜLTENİ

 

 “Antiochos’un Kehaneti” adlı sergide müzik resme, resim heykele dönüşecek.

 

Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde 27 Aralık 2018’de açılacak sergi, Kral Antiochos’un kehanetine dikkat çekiyor.   Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi  Doç.Dr. Mehmet Özen’in eserlerinden oluşan sergiye Hakan Özlücan’ın bestesi  “Kehanet Senfonisi” eşlik edecek.

Efsanevi Commagene Kralı I. Antiochos, krallığı döneminde güneşin doğuşu ve batışı manzaralarıyla ünlü, büyülü  Nemrut Dağı’nda bulunan Tanrı heykellerinin arasına kendi heykelini de diktirerek sonsuzlaşır.

Antiochos, sergide ressam Mehmet Özen’in resimlerinde ve heykellerinde gizemini sürdürürken sanatseverlerin imgelemini, plastik eserlerle tam bir bütünlük içindeki melodiler kışkırtacak.  “Kehanet Senfonisi” adlı eser, müzisyen Hakan Özlücan’ın bestesi.

Resim ile müziği birleştiren “Antiochos’un Kehaneti” adlı sergi sanat disiplinlerini yan yana getirme iddiasını yurtdışına da taşıyacak. Sanatseverler sergiyi 21 Ocak 2019 tarihine kadar ziyaret edebilecekler.

 

 

 

 

 

“Antiochos’un Kehaneti”  Sergisi

27 Aralık 2018

Açılış daveti: 13.00-14.30

Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi

Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü, İstanbul

Tel: 0216-6261050 

Sergi ve Doç.Dr. Mehmet Özen hakkında detaylı bilgi için: [email protected]

 

 

 

MEHMET ÖZEN

Dünyanın bir köşesinde doğan sanatçıya göre fikir; gündelik hayattan, sosyal ve kültürel atmosferden gelip, farklı sanat disiplinleriyle bir araya gelerek bambaşka bir biçime dönüşe bilmeli. Yazılmış romanlar, şiirler, besteler, müzik ve dans renkler aracılığı ile başka bir forma, düzenlemeye (enstalasyon) ya da izleyicinin önünde herhangi bir performansa dönüşebilmeli.
Plastik sanatlarla müziği birbirinin tamamlayıcısı gibi gören sanatçı, gerçekleştirdiği sanal performanslarıyla da dikkat çeker. Evrende dolaşan seslerin melodilerin duvarlara, mekânlara çarparak biçim ve renge dönüştüğünü savunan sanatçı; dinlediği Senfonileri duvara, açık alanlara köprülere, baraj duvarlarına, göllere çeşitli materyaller üzerine yansıtarak, yeni düşler ve algılar geliştirir.
Sanatçı İstanbul’da yaşıyor, Maltepe Üniversitesinde akademik ve sanatsal çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Son dönem sergileri:
2016- Berlin Filarmoni Oda Orkestrası, Erdal Akkaya & Şef Jurgen Bruns ile, Düsseldorf Tonhalle, Almanya 2015-“Haydar Haydar” Ali Ekber Çiçek ile,  Bostancı Gösteri Merkezi, İstanbul
2015- “Şiirlerden, Bestelere, Bestelerden, Resimlere” Fazıl Say İlk Şarkılar albümü, Prof. Türkan Saylan Kültür Merkezi İstanbul, Maltepe

2014-“Mezopotamya senfonisi op.32 no2“ Fazıl Say ile,  “Ölüm kültürü üzerine” canlı performans İstanbul,  Zorlu Center
2013- Baba Zula “Babasız Kızlar Korosu”

 

Daha detaylı bilgi: https://www.mehmetozen.org/

HAKAN ÖZLÜCAN

30’dan fazla ülkede besteleri yayınlanan sanatçı; müziği zaman zaman karmaşık, zaman zaman sade ve durağan armonik yapılarla insanın iç dünyasındaki zihinsel süreçleri sembolik etkileşimcilik kuramı çerçevesinde soyut ve sinematik bir anlatımla ifade eder. Sanatçı, disiplinler arası sanat ve Zeitgeist olgusu ile çalışmalarına İstanbul’da  devam etmektedir.

Tümü
Bizi Sosyal Medya’da Takip Edin