İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi | Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü
fibaa accredited

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünün amacı, öğrencilerin, siyaset biliminin temel kavram, sorun ve sorularını tanımalarını; ayrıca bu bilimin ışığında uluslararası ilişkilerin hem geçmişteki hem de küreselleşen dünyadaki işleyişini anlamalarını sağlamaktır.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünün öğretim programı öğrencilerin siyaset biliminin yanı sıra temel nitelikli insan ve toplum bilimleriyle de tanışmalarına öncelikli hedefleri arasında yer verir. Disiplinlerarasılığı öne çıkaran öğretim programı, öğrencilerin yerel, bölgesel, küresel nitelikli siyasal ilişkileri tanımalarına fırsat verir. Uluslararası ilişkilerin tarihsel boyutunu ve şimdiki durumunu çözümleyici ve eleştirel düşünmenin eşliğinde kavrayan öğrencilerin, edindikleri bilgi birikimiyle, geleceğin dünyasına ilişkin öngörüde bulunması da kolaylaşacaktır.

Bölümün tüm öğretim elemanları, öğrencilere eğitimleri süresince akademik danışmanlık hizmeti sunarlar.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinin birçok farklı bölümle Çift Anadal ve yandal yapabilme olanağı bulunmaktadır.

Lisans öğrenimini başarıyla tamamlayan öğrenciler Dışişleri Bakanlığında, uluslararası kuruluşlarda, Avrupa Birliği kurumlarında, uluslararası özel şirketlerde, sivil toplum kuruluşlarında ve medyanın siyaset ve dış politika birimlerinde çalışma olanağı bulabilirler.

Prof. Dr. Cangül ÖRNEK KONU

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı