İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi | Uluslararası Ticaret ve Lojistik (EN) Bölümü
fibaa accredited

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi

Uluslararası Ticaret ve Lojistik (EN) Bölümü

 

Günümüz dünyasında uluslararası ticaret, hem ülke ekonomileri hem de işletmeler açısından büyük önem taşıyan konular arasında yer almaktadır. Küreselleşme ile birlikte uluslararası ticaretin önemi her geçen gün giderek daha da artmaktadır. Teknolojide yaşanan gelişmeler ve rekabetin artmasıyla birlikte müşteriler aldıkları ürünleri doğru zamanda, doğru yerde, doğru miktarda, iyi kalitede ve uygun fiyatta temin etmek isterler. Bu doğrultuda uluslararası ticaretin artması ve gelişmesinde lojistik faaliyetler de önemli bir rol üstlenmektedir.

Lojistik, ürünlerin hammadde aşamasından başlayarak müşteriye ulaşıncaya kadar devam eden faaliyet ve süreçleri ifade etmektedir. Lojistik faaliyetleri incelediğimizde, taşımacılık, depolama, paketleme ve katma değerli hizmetler, muayene, gözetim ve ekspertiz, gümrük, sigorta, sipariş ve stok yönetimi faaliyetlerini kapsamaktadır. Bu kapsamda uluslararası ticaret ve lojistiğin birbirini tamamlayan bir yaklaşımla ele alınması büyük önem oluşturmaktadır. Bu nedenle işletmelerin hem uluslararası ticaret hem de lojistik yönetimi konularına hâkim mezunlara ihtiyacı artmıştır.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi (İngilizce) bölümünde sektörün ihtiyaçlarına yönelik olarak güçlü bir uluslararası ticaret bilgisine sahip, lojistik süreçlere hâkim ve İngilizce bilen mezunlar yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda öğretim programımız sektör profesyonellerinin de görüşleri alınarak oluşturulan program çıktıları ve ders içerikleriyle beraber uygulamaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi (İngilizce) bölümünde iki zorunlu staj bulunmaktadır. Zorunlu stajlarla öğrencilerimizin teorik ve pratik bilgiyi ilişkilendirerek sektörel uygulamaları gözlemlemesi amaçlanmaktadır. Başarılı öğrencilerimiz işyeri uygulaması dersi kapsamında son öğrenim dönemlerini işyerlerinde tam gün çalışarak tamamlayabilmektedir. Bu uygulamayla öğrencilerin iş hayatına geçişlerinin kolaylaştırılması amaçlanmaktadır.

 


Doç. Dr. Fulya TAŞEL

Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel