Kalite Yönetim Koordinatörlüğü

Üniversitemizin ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Yenilendi.

Uluslararası Standartlar Enstitüsü tarafından belirlenen standartlar doğrultusunda Üniversitemizdeki bütün akademik ve idari birimlerin katılımıyla oluşturulan TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi (KYS), 2018 yılında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirilmeye layık bulunmuş; her yıl yapılan Gözetim Tetkikleri doğrultusunda da geliştirilmiştir. TSE yetkililerince 20-21.09.2021 tarihlerinde gerçekleştirilen “Belge Yenileme Tetkiki” sonucunda da KYS Belgemiz yenilenmiştir.

21 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilen Belge Yenileme Açılış Toplantısında, Rektör Prof. Dr. Şahin KARASAR, üniversitemizde yapılan iyileştirme çalışmaları ve kurumsal gelişmeleri paylaşmıştır. Daha sonra TSE Ekibi tarafından belli bir plana göre yapılan yüz yüze saha ziyaretleriyle yoğun ve verimli bir tetkik süreci geçirilmiştir. TSE Ekibi, üniversitemizin birçok akademik ve idari birim yetkilisi ile yüz yüze görüşerek, birimlerin kalite sürecini değerlendirmiş ve hiçbir uygunsuzluk tespit etmemiştir.

TSE Kapanış Toplantısında, Kalite ve Araştırma-Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Belma AKŞİT, Üniversitemizde kalite çalışmalarının 2010 yılından bu yana bilinçli şekilde ve stratejik yönetim anlayışıyla sürdürüldüğünü; ISO standartları doğrultusunda yapılan çalışmalara ise 2018 yılında başlandığını; Yükseköğretim Kalite Kurulunca benimsenen kalite standart ve ilkeleri doğrultusunda tüm bu çalışmaların birbirleri ile ilişkilendirildiğini ve tüm süreçlerde PUKÖ döngüsünün işletilmeye çalışıldığını ifade etmiş; ve bu süreci akademik ve idari tüm personelle birlikte yürüten Kalite Yönetim Koordinatörlüğü başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmiştir.