Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi | 2020-2021 YAZ DÖNEMİ STAJI HAKKINDA

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

2020-2021 YAZ DÖNEMİ STAJI HAKKINDA

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) BÖLÜMÜ
2020-2021 YAZ DÖNEMİ STAJI HAKKINDA

  1. Staj başvurularında, firma tarafından staj yapılabileceğine dair gerekli onay alındıktan sonra; “Zorunlu Staj Formu (Staj Başvuru Formu)”, "Stajyer Taahhütnamesi” (doldurulmuş halleriyle) ve “Kimlik Fotokopisi” belgeleri ONLINE olarak (e-posta yoluyla) veya elden alınacaktır.

  2. Zorunlu staj formu (Staj Başvuru Formu)’ndaki
    • Tüm Bilgiler bilgisayarda doldurulmalıdır (el yazısı kullanılmamalıdır).
    • Öğrenciye ait imza eksik olmamalıdır.
    • Firma yetkilisine ait imza ve firma kaşesi eksik olmamalıdır.
    • Başlama ve bitiş tarihleri ile staj süresi kısımlarının DOĞRU bir şekilde doldurulması zorunludur.
    • Bölüm Staj Sorumlusuna ait imzaya bu aşamada gerek yoktur.

  3. Başvuru belgelerinin dijital ortamda taranarak tek bir PDF dosyası olarak (Zorunlu Staj Formu + Stajyer Taahhütnamesi + Kimlik Fotokopisi) ‘[email protected]’ adresine dosya adı aşağıdaki şekilde yazılarak gönderilmesi gerekmektedir. Bu adres dışındaki adreslere yollanan başvurular kabul EDİLMEYECEKTİR.


    YZM-STAJ_Başvuru_(Adı Soyadı Numarası),
    Örnek: YZM-STAJ_Başvuru_Mehmet Yılmaz 19080001

  4. Online yapılan başvurulara ait belgelerin ASILLARI öğrenciler tarafından saklanmalı ve okula dönüş başladığı tarihten sonra (örneğin 2021-2022 Güz Döneminde) Dr. Öğr Üyesi Volkan TUNALI’ya teslim edilmelidir.

  5. Staja başlama tarihi en erken 05 Temmuz 2021 olmak zorundadır (Bütünleme sınavlarından hemen sonraki Pazartesi). Bitiş tarihi ise 2021 – 2022 Güz döneminin ilk ders gününden önce olmalıdır. Stajlar, dönem derslerinin başlangıcından önce tamamlanmalıdır.

  6. Staj başvuru evrakları, resmî işlemlerin zamanında tamamlanabilmesi için, staja başlanacak tarihten en az 10 gün önce belirtildiği şekilde ulaştırılmış olmalıdır.

  7. 2020-2021 Yaz okuluna katılacak öğrenciler stajlarını ancak yaz okulunun sınav döneminden sonra yapabilirler. Yani, yaz okulunun dersleri ve sınavlarıyla staj dönemi hiçbir şekilde örtüşemez. Başvurularda buna çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

  8. Toplam staj süresini gün olarak yazarken bir haftada en çok 6 iş günü yazılabilir (eğer firma Cumartesi günleri çalışmıyorsa 5 iş günü yazılabilir) ve resmi tatiller (15 Temmuz, 30 Ağustos, Kurban Bayramı vs.) bu süreden düşülmek zorundadır. Staj Başvurusunda tarihler yazılırken bu tarihlerin DOĞRU şekilde verilmesi şarttır.

  9. Öğrencilerimizin mezun olabilmek için toplam 30 iş günü staj yapması gerekmektedir. Ancak, firmaların staj sağlama koşulları göz önünde bulundurularak, bu 30 günlük sürenin 20 + 10 şeklinde iki ayrı parça halinde yapılması mümkündür.

    STAJ DEFTERİ VE STAJ RAPORUNUN YAZIMI ve TESLİMİ HAKKINDA

  10. Mezun durumdaki öğrenciler (Mezun olmak için sadece stajı kalmış öğrenciler): Staj raporlarını ve defterlerini hem word dosyası, hem de staj defterinin ve staj değerlendirme formunun firma KAŞE ve İMZALARI tamamlandıktan sonra taratılarak oluşturulmuş bir pdf dosyası olarak ‘[email protected]’ adresine, dosya adı aşağıdaki şekilde yazılarak e-posta olarak göndereceklerdir. Ayrıca staj raporlarını ve defterlerini elden veya posta yoluyla ulaştıracaklardır.


    YZM-STAJ_Rapor_(Adı Soyadı Numarası),
    Örnek: YZM-STAJ_Rapor_Mehmet Yılmaz 19080001

  11. Mezun durumda olmayan diğer tüm öğrenciler staj defterlerini ve raporlarını STAJ WEB sayfamızdaki formata ve talimatlara göre hazır edecekler, teslimat içinse Ekim 2021’de bölümümüzün o günkü şartlara göre yapacağı duyuruyu bekleyeceklerdir.

  12. Bu yazıda ve belirtilen sitede süreçle ilgili tüm bilgiler açıkça ifade edildiği için öğrencilerin yazılanları dikkatle okuması ve işlemleri eksiksiz tamamlaması gerekmekte ve burada yanıtları açıklanmış soruları tekrar sormamaları beklenmektedir.
Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel