Maltepe Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Maltepe Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

III. SWIP-TR Konferansı: Felsefe, Toplumsal Cinsiyet ve Sosyal Adalet

Paylaş

Konferansa kaydolmak için tıklanıyız

SWIP-TR Websayfası için tıklayınız

Program Çizelgesi için tıklayınız

 

Bu topluluğun amacı Türkiye’de felsefe alanında çalışan ya da felsefe okuyan kadın felsefeciler arasında iletişimi teşvik etmek; aynı zamanda yurt dışında felsefe okuyan ya da felsefe alanında çalışan, ama buradaki gelişmelerden de haberdar olmak isteyen Türk kadınlarla da bağlantı kurmaktır. Bu amaçla, her kadın felsefecinin (gerek lisans öğrencisi olsun, gerek profesör, gerekse ikisi arasında bir yerde) sunmak üzere bir makale önerebileceği ve tarafsız bir hakemlik sürecinden sonra bu makaleyi sunabileceği, yıllık bir SWIP-TR konferansı organize etmeyi amaçlıyoruz. Zaman içinde, çalıştalar düzenlemeyi (örneğin, lisansüstü öğrenciler için profesyonel gelişim konusunda) ve genç felsefecilerin deneyimli kadın felsefecilerin deneyimlerinden faydalanabilecekleri ve cesitli burs firsatlarini öğrenebilecekleri bir mentorluk programi olusturmayi planliyoruz. Ayrıca diğer ülkelerdeki SWIP topluluklarıyla bağlantı kurup üyelerimizin uluslararası ilişkiler kurmasını sağlamayı amaçlıyoruz. 

Topluluğumuzun diğer bir amacı da hem Türkiye’de çalışan kadın felsefecilerin hem de genel olarak felsefenin Türkiye’de profilini yükseltmek ve kadın lisans ve lisansüstü öğrencilerin Türkiye’de bu alanda çalışmaya devam etmelerini teşvik etmektir. Diğer bir deyişle, amaç sadece zaten Türkiye’de aktif olarak felsefe yapmakta olanları desteklemek değil, ama aynı zamanda bir uzmanlık alanı olarak felsefenin Türk toplumundaki yerini de ilerletmektir. 

SWIP-TR felsefe içindeki çalışma alanları ve siyasi yönelim açısından tarafsız olmayı hedeflemektedir. Temel amaç, profesyonel düzeyde felsefe ile meşgul olan kadınlar için, bu uğraşın doğası hakkında önceden daha fazla yargıda bulunmadan ya da koşul koymadan, bir forum sağlamaktır. Amaç, aynı zamanda, Türkiye ve ötesinde kadın felsefeciler arasında işbirliğini olabildiğince teşvik etmektir; karşılıklı dayanışmanın olduğu keyifli bir ortamda fikir alışverişinde bulunmak, birbirimizin çalışmalarına geribildirim ve eleştiri yapmak, birbirimizden öğrenmek ve birbirimizi desteklemektir.