Teknoloji ve Fikri Mülkiyet Hukuku Araştırma Merkezi | 2021-2022 Yıllı Hakkında
Teknoloji ve Fikri Mülkiyet Hukuku Araştırma Merkezi

2021-2022 Yıllı Hakkında

Paylaş

MUTFİM ARAŞTIRMA GRUPLARI SUNUMLARI

Maltepe Üniversitesi Teknoloji ve Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin değerli araştırmacılarıyla 15 Nisan 2022, Cuma günü Yabancı Diller Yüksekokulu, Erkut Özel Konferans salonunda “Kişisel Veriler ve Elektronik Ticaret Hukuku”, “Blokzincir ve Hukuk”, Dijital Hak Yönetimi ve Telif Hukuku”, “Finansal Teknolojiler ve Hukuk” ve “Yapay Zeka – Robot Hukuku” alanlarında alanında uzman uygulamacı ve araştırmacılarla MUTFİM Araştırma Grupları Sunumları gerçekleştirilmiştir. Konuşmacılar da dahil olmak üzere elliye yakın kişinin katıldığı program başarıyla gerçekleştirilmiştir.

 

TEKNOLOJİ VE FİKRİ MÜLKİYET HUKUKU SERTİFİKA PROGRAMI

MUTFİM Araştırma Grupları Sunumları etkinliğimize iştirak eden katılımcılarımıza “Teknoloji ve Fikri Mülkiyet Hukuku Sertifakası” verilmiştir. İşbu etkinlik ve sertifika programı, üniversitemizin bütün öğrencilerinin ve hukuk fakültemizin 2020-2021 mezunlarının katılımına açık bir biçimde gerçekleştirilmiştir. (https://www.maltepe.edu.tr/mutfim/tr/teknoloji-ve-fikri-mulkiyet-hukuku-sertifika-programi)

 

BLOCKCHAIN ZİRVESİ

16-17 Nisan 2022 tarihlerinde JCI Boğaziçi ile Merkezimizin işbirliği çerçevesinde Üniversitemizin de desteği ile Blockchain Zirvesi gerçekleştirilmiştir. 2 gün süren zirvemiz alanında uzman avukatlar, sektör uygulamacıları ve akademisyenlerin desteği gerçekleştirilmiş, 9 farklı oturumda toplamda 25’e yakın uzman oturumlarda yer almıştır. İşbu zirvemiz üniversitemizin desteği ile Kültür Merkezi’nde iki günde binin üzerinde dinleyicinin katılımıyla başarıyla gerçekleştirilmiştir. (https://www.maltepe.edu.tr/mutfim/tr/blockchain-zirvesi)

 

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TELİF HAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ VE FİKRİ MÜLKİYET HUKUKU UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

15 Mayıs 2022 tarihinde Merkezimiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalanmıştır. İşbu Protokol ile, tarafların sahip oldukları bilgi birikimini ve kurumsal deneyimi kullanarak telif hakları, kültür endüstrisi ve kültür politikaları alanlarında araştırma ve eğitim gibi faaliyetlerin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda, Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile seminer, panel, çalıştay, yarışma vb. ortak faaliyetlerin yürütülmesine yönelik karşılıklı çalışmalar ve fikir alışverişleri devam etmektedir.

 

İSTANBUL BAROSU FİKRİ VE SINAİ HAKLAR KOMİSYONU SUNUMU

Maltepe Üniversitesi Teknoloji ve Fikri Mülkiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni temsilen Merkezin müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mete Tevetoğlu 23 Aralık 2021 tarihinde “Yeni Bir Dijital Ürün Olarak NFT ve Fikri Mülkiyet Hukukundaki Önemi” başlıklı etkinlikte “Bir Kripto Varlık Türü Olarak NFT’lerin Durumu” sunumu gerçekleştirmiştir.

 

İSTANBUL BAROSU FİKRİ VE SINAİ HAKLAR KOMİSYONU SUNUMU- 2

Maltepe Üniversitesi Teknoloji ve Fikri Mülkiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni temsilen Merkezin müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mete Tevetoğlu 19 Ocak 2021 tarihinde “Yapay Zekadan Blokzincire Teknolojinin Fikri ve Sınai Haklara Etkileri” üzerine sunum yapmıştır.

 

İSTANBUL BAROSU BİLİŞİM HUKUKU KOMİSYONU BLOKZİNCİR VE KRİPTO VARLIKLAR ÇALIŞMA GRUBU

(31 Mayıs 2022)

Maltepe Üniversitesi Teknoloji ve Fikri Mülkiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni temsilen Merkezin müdürü Doç. Dr. Mete Tevetoğlu “Hukuk ve Kripto Varlıklar” başlıklı etkinlikte “Sermaye Piyasası Hukukunda Kripto Varlıkların Regülasyonuna Dair Türkiye’de Yapılan Çalışmalar” konulu sunumu gerçekleştirmiştir.

 

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ METAVERSE VE HUKUK KONFERANSI

(17 Mayıs 2022)

Maltepe Üniversitesi Teknoloji ve Fikri Mülkiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni temsilen Merkezin müdürü Doç. Dr. Mete Tevetoğlu sözü geçen konferansta “Metaverse! Endüstriyel ve Entelektüel Haklar ve Ürünler İçin Yeni Bir Hukuk Laboratuvarı” başlıklı sunumunu gerçekleştirmiştir.

 

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE HUKUK PANELİ II

(14 Nisan 2022)

Maltepe Üniversitesi Teknoloji ve Fikri Mülkiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni temsilen Merkezin müdürü Doç. Dr. Mete Tevetoğlu sözü geçen panelde “DeFi- Merkeziyetsiz Finansal Uygulamalarda Akıllı Sözleşmelerin Sektörel Uygulama Örnekleri Eşliğinde Hukuki Yönleriyle Değerlendirilmesi” başlıklı sunumunu gerçekleştirmiştir.

 

FATF’in YENİ TEKNOLOJİLER HAKKINDA 15 inci TAVSİYE WEBİNARI

(4 Mart 2022)

Maltepe Üniversitesi Teknoloji ve Fikri Mülkiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni temsilen Merkezin müdürü Doç. Dr. Mete Tevetoğlu sözü geçen webinarda FATF’nin “Yeni Teknolojiler” başlıklı 15 inci tavsiyesi çerçevesinde sanal varlık sağlayıcıların yükümlülüklerini değerlendirmiştir.

 

İNTERNET ALAN ADLARI UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM HİZMET SAĞLAYICILIĞI BAŞVURUSU

Rektörlük ve diğer makamlardan alınan izinler ve onaylar doğrultusunda Üniversitemizin de desteği ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na Merkezimiz adına internet alan adları uyuşmazlık çözüm hizmet sağlayıcılığı başvurusunda bulunulmuştur. Merkezimiz Türkiye’de bu alanda hizmet sağlayan öncü kurumlardan biri olma yolunda adım atmıştır. Üniversitemizin akademik ve idari personelinin katkılarına ek olarak sektör uzmanlarından da destek alınmıştır. Başvuru süreci devam etmektedir.