Maltepe Üniversitesi | MUZEM | 2018-2019 Bahar Yarıyılı Bilgilendirme
Maltepe Üniversitesi

2018-2019 Bahar Yarıyılı Bilgilendirme

Değerli Öğrencilerimiz,

Uzaktan eğitim programları 2018-2019 Bahar Yarıyılı ders seçimleri 04-08 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. Aşağıdaki adımları izleyerek ders seçiminizi yapabilirsiniz. Dersler 11 Şubat Pazartesi günü başlayacaktır.

Derslerinizi blackboard.maltepe.edu.tr adresinden takip edebilirsiniz.

Ders Seçimi

Bu dönem açılan derslerin listesi ve haftalık ders programını aşağıdaki bağlantıdan kontrol edebilirsiniz.

Seçmek istediğiniz dersleri belirledikten sonra;

• http://mubis.maltepe.edu.tr  sitesini tarayıcınızda açarak öğrenci numaranızı ve şifrenizi giriniz.
  • Öğrenci İşl. > Ders Seçme menüsünden derse seçim ekranına ulaşabilirsiniz.
  • Transkriptinize ulaşıp aldığınız dersleri ve ortalamanızı kontrol ediniz.
  • Araştırma Yöntemleri ve Mezuniyet Projesi dersi zorunlu ders olduğu için bu dersleri programı bitirmeden önce uygun olduğunu düşündüğünüz bir dönemde mutlaka almanız gerekmektedir.
  • Seçmeli bölümünde alabileceğiniz seçmeli dersler listelenecektir.
  • Dersin adının yanında bulunan Şubeyi Al bağlantısına tıkladıktan sonra seçtiğiniz ders Alınan Dersler bölümünde görüntülenecektir.
  • Şube kontenjanı 50 kişi olduğu için kontenjanı 0 yazan derslerin kontenjanları dolduğundan seçilemeyecektir.
  • Seçtiğiniz dersi bırakmak istediğinizde Şubeyi Bırak düğmesine tıklayabilirsiniz.
  • Alınan Dersler bölümünü kontrol ettikten sonra Ders Seçimini Onayla düğmesine tıklayarak ders seçiminizi onaylayınız.
  • Ortalama sorunu yaşayanlar F, DD, DC ve CC olan derslerini tekrar edebilirler. Bu konu ile ilgili olarak; e-İşletme programları için Dr. Öğretim Üyesi Esra Yavaş [email protected] (0216 626 10 50 / 2415), Lojistik ve Tedarik Zinciri programı için Dr. Öğr. Üyesi Burak Küçük [email protected] (0216 626 10 50 / 2370) ile iletişime geçebilirsiniz.
  • Bir dönemde en fazla 5 ders (15 Kredi) seçilebilir.  Bitirme durumundaki öğrenciler 5 ders ile beraber mezuniyet projesi dersini seçebilirler.
  • Mezuniyet için tüm derslerinizin ortalamasının en az 2,50 olması ve mezuniyet projesini başarı ile tamamlamanız gerekmektedir.

Mezuniyet Projesi

Mezuniyet Projesi (Graduation Project) dersleri kredisizdir, ortalamaya katılmazlar ve BI (Başarılı), ve ya BZ (Başarısız) olarak değerlendirilirler.

Mezuniyet projesi dersi danışmanınızla beraber hazırlayacağınız tez kadar kapsamlı olmayan ancak yazımı ve araştırma kuralları açısından benzerlik taşıyan size özgü bir akademik çalışmadır.

Dönem sonunda danışmanınız projenizi onayladıktan sonra Bitirme Projesi teslim formuyla birlikte bir nüsha ciltli olarak Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına ve bir nüsha da Sosyal Bilimler Enstitüsüne CD'siyle beraber teslim etmeniz gerekmektedir. Canlı ders yoktur, danışmanla e-posta ve telefon ile çalışmalar yürütülmektedir. Bitirme projesi genel bilgilendirme sayfasını bu bağlantıdan inceleyerek süreç hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. Proje faaliyet takvimi ve teslim tarihi kısa süre içerisinde güncellenecektir.

İletişim

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 0216 626 10 50 dahili 2626[email protected]
Sosyal Bilimler Enstitüsü  0216 626 10 50 dahili 2592 / 2595 [email protected]
Mali İşler 0216 626 10 50 dahili 2555 / 2553