Meslek Yüksekokulu | 2021-2022 Bahar Yarıyılı Genel Not Ortalamasına Göre (GANO) Yatay Geçiş Başvuruları Duyurusu

Meslek Yüksekokulu

2021-2022 Bahar yarıyılında Üniversitemize sadece yurt içindeki Üniversitelerden Önlisans programlarına Genel Not Ortalamasına Göre yatay geçişle öğrenci alınacaktır.

Kontenjan bilgileri aşağıdaki gibidir:

PROGRAM

Yurt İçi Kontenjanı

ADALET

ANESTEZİ

BANKACILIK VE SİGORTACILIK

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI

ÇOCUK GELİŞİMİ

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM

İLK VE ACİL YARDIM

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

MİMARİ RESTORASYON

MODA TASARIMI

RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI

SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ

UÇAK TEKNOLOJİSİ

Genel Not Ortalamasına Göre (GANO)

Yatay Geçiş Takvimi

Başvurular

14-18 Şubat 2022

Başvuruların Değerlendirilmesi

23-24 Şubat 2022

Sonuçların İnternette İlanı

25 Şubat 2022

Kayıt Tarihleri

01-04 Mart 2022

İngilizce Muafiyet Sınavı

Türkçe Programa kayıt yaptıran ve zorunlu İngilizce derslerinden muaf olmak isteyenler için

28 Şubat 2022

Yer: Yabancı Diller Yüksekokulu-Saat: 13:30

2021-2022 Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru Koşulları

• Başvurular ile ilgili şartları  BURAYA  tıklayarak lütfen dikkatlice okuyun. Belirtilen şartları sağlamayan adayların başvuruları iptal edilecektir.
  • Kayıt dondurma ve/veya kayıt yenilememe YA DA başarısız ders/derslerin bulunması yatay geçiş başvurusu için engel teşkil etmemektedir.
  • Öğrenim ücretleri için TIKLAYINIZ.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

- Öğrenci Belgesi

YKS/ÖSYS/TYT/AYT/DGS Sınav Sonuç Belgesi (Tüm puan türlerindeki puanlarınızı gösteren belge)

ÖSYM’nin web sayfasından alınan sonuç belgesinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır.

- YKS/ÖSYS/TYT/AYT/DGS Yerleştirme Belgesi (halen kayıtlı olduğu üniversiteye yerleştiğini gösteren belge)

ÖSYM’nin web sayfasından alınan yerleştirme belgesinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır.

- Onaylı Transkript

- Lise Diploması

Lise Diploması elinde olmayan adayların e-devlet sisteminden alınan Lise Mezuniyet Belgesi kabul edilmektedir.

- İkinci Öğretim Öğrenci için

İkinci öğretim diploma programlarından birinci (örgün) öğretime başvurular için; başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna (%10) girdiğini gösteren ıslak imzalı veya e-imzalı belge.)

KESİN KAYIT BELGELERİ

• Kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan “YATAY GEÇİŞ YAPILMASINA ENGEL OLMADIĞINA” dair yazı (Kayıtlı olunan üniversiteden yatay geçiş ile ayrılmasına mali açıdan engel bir durum olmadığına dair)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 Adet Fotoğraf
  • Kayıtlı olduğu üniversiteye giriş yaptığı sınav türüne göre YKS/ÖSYS/TYT/AYT /DGS Sonuç Belgesi ve Yerleştirme Belgesi
  • Öğrenci Belgesi (Belgenin son 1 ay içerisinde alınmış güncel tarihli ve onaylı olması gerekmektedir.)
  • 2 Adet Transkript (Transkriptin son 1 ay içerisinde alınmış güncel tarihli ve onaylı olması gerekmektedir.)
  • Ders içerikleri (Ders içeriklerinin, pandemiden dolayı onaylı/imzalı olma zorunluluğu yoktur. Kesin kayıt sırasında Meslek Yüksekokulu Sekreterliğine teslim edilecektir.)
  • YKS/ÖSYS/TYT/AYT ile yerleşenler için, Lise Diploması aslı ve 1 adet fotokopisi (Lise Diploması elinde olmayan adayların e-devlet sisteminden alınan belgesi geçerli olacaktır.)

Belgelerin onaylı (ıslak imzalı veya e-imzalı) olması gerekmektedir.

Onaylı olmayan belge ile kayıt işlemi gerçekleştirilemez.

Kesin kayıtta adayın bizzat bulunması gerekmekte olup; kayda gelemeyen adayların noter onaylı vekili aracılığı ile kayıt işlemi gerçekleştirilecektir.

MUAFİYET/TRANSFER İŞLEMLERİ

• Öğrencilerin transfer etmek istedikleri dersleri başvuru dilekçelerinde açıkça belirtmeleri ve daha önce öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumundan alınacak ders içeriklerini ve transkripti (Transkript; mühürlü, kaşeli ve ıslak veya elektronik imzalı olmalıdır.) dilekçelerine eklemeleri ve kaydın son günü olan 04 Mart 2022 Cuma günü saat:16:00’ya kadar Meslek Yüksekokulu Sekreterliğine teslim etmeleri zorunludur.

Bu tarihten sonraki muafiyet başvuruları ve belirtilen özellikleri taşımayan belgeler işleme alınmaz.

Muafiyet başvurusunda bulunacak öğrenci adaylarının, FR-368 Lisans-Ön Lisans Ders Muafiyet dilekçesi formunu doldurarak, belgeleri ile birlikte Fakülte, Yüksekokul, Konservatuvar ya da Meslek Yüksekokulu Sekreterliklerine teslim etmeleri gerekmektedir.

YATAY GEÇİŞ BURS/İNDİRİM OLANAKLARI

Merkezi yerleştirme puanı veya genel not ortalamasına göre Üniversitemize yatay geçiş yapma hakkı kazanan öğrencilere;

• Halen kayıtlı oldukları üniversitelere ÖSYM tarafından %25 veya %50 indirimli olarak yerleştirilenlere; Üniversitemizde aynı bölüme kayıt olma hakkı kazandığı takdirde aynı oranlarda;
  • Halen kayıtlı oldukları üniversitelere ÖSYM tarafından %75 indirimli veya burslu olarak yerleştirilenlere Üniversitemizde aynı bölüme kayıt olma hakkı kazandığı takdirde %50 oranında indirim/burs imkânı sağlanacaktır.

Adayların burs durumları, halen kayıtlı oldukları üniversiteye indirimli/burslu yerleştiklerini gösteren YKS/ÖSYS/TYT/AYT/DGS sonuç belgesi üzerinden kontrol edilecektir.

• Üniversiteye kayıt yılı itibarıyla, başvuru yapılan programın %25 veya %50 indirimli kontenjanına ilişkin taban puanı sağlayanlara aynı oranda indirim imkânı sağlanacaktır. Başvuru yapılan programa ilgili yılda %25 veya %50 indirimli kontenjan açılmamış ise, bu programın ücretli kontenjanına birinci sırada yerleşen öğrencinin puanından (programın ücretli kontenjanının en büyük puanından) daha yüksek puana sahip olanlara %25 oranında indirim imkânı sağlanacaktır.

ONLINE BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ