Maltepe Üniversitesi Marmara Yükseköğretim Kız-Erkek Öğrenci Yurtları

Sıkça Sorulan Sorular

Paylaş

1) Yurt olanakları nelerdir?

  • Yurtlarımız Marmara Eğitim Köyü içerisinde yer almaktadır. Böylelikle fakültelere yürüme mesafesindedir.
  • Yiyecek-içecek hizmetleri olarak kampüs içerisinde yemekhanemiz bulunmaktadır. Üç öğün yemek hizmeti verilmektedir. Yemekhane fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.
  • Yemekhane haricinde yerleşke içerisinde kafe ve restoranlar yer almaktadır.Kampüsümüzde bulunan kafeterya ve restoranlar talep edilmesi durumunda siparişleri öğrencilerin yurt giriş kapılarına kadar servis edebilmektedir. Kafeteryalarımız TV yayını, misafirlerini ağırlayabilecekleri oturma alanları, oyun ekipmanları (bilardo langırt vb.) ile öğrencilerimizin hizmetindedir.
  • Öğrencilerimizin yaşayabilecekleri sağlık sorunları için sağlık merkezimiz ve tam donanımlı ambulansımız 24 saat hizmet vermektedir.
  • Öğrenci yurdunun içinde bulunduğu Marmara Eğitim Köyü; çam ormanlarının arasında harika doğası ve temiz havasıyla, öğrencilerimiz için doğal spor alanı imkânı sunmaktadır. Öğrencilerimiz yürüyüş parkuru, tam olimpik yüzme havuzu, basketbol-futbol  sahalarından ücretsiz olarak; fitness salonu, açık ve kapalı tenis kortlarından indirimli ücretli olarak faydalanabilmektedirler.  
  • Öğrenci yurdumuzda 24 saat sınırsız kablosuz internet bağlantısı mevcuttur. Bunun haricinde öğrenci yurdu bünyesinde internet bağlantılı bilgisayarları, çalışma masaları, çizim masaları ve dinlenme alanı bulunan etüt odası öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur
  • Kampüsümüzde banka şubesi ve aynı bankaya ait ATM’ler bulunmaktadır.

 

2) Yurt ücretleri hakkında bilgi alabilir miyim?

Yurt ücretlerine buradan ulaşabilirsiniz.

 

3) Yurt başvuruları sırasında hangi evraklar gereklidir?   

  • Maltepe Üniversitesi öğrencisi olduğunu belirten öğrenci belgesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Adli Sicil Kaydı
  • İkametgâh Belgesi (İkameti İstanbul'da olan öğrenciler yurda yerleşim yapıldıktan sonra yer kalırsa kabul edilirler.)
  • Devlet hastanesi veya sağlık ocaklarından alınacak tek imzalı sağlık raporu, (Yurtta kalmasında sakınca yoktur ibaresi eklenmelidir)
  • Hepatit B testi raporu
  • Akciğer grafisi raporu

 

4) Yurtlara en erken hangi tarihte giriş yapabilirim?

Yurda girişler her yıl öğrencilerin eğitim gördüğü birimin akademik takvimine göre belirlenir.

 

5) Yurda girerken ödediğim depozito ücretinin amacı nedir? Çıktığım zaman geri alabilir miyim?

Yurt demirbaşlarına herhangi bir zarar verildiği takdirde zararın tazmini depozitodan yapılır. Öğrenci yurttan ayrıldığı zaman varsa zarar tespiti yapıldıktan sonra depozito parası iade edilir.

 

6) Yurtlara geç başvurduğum takdirde yurt ücretinin tamamını ödemek zorunda kalır mıyım?

Ücretin tamamı ödenmek zorunda kalınmaz. Yurda girdiği tarihten itibaren gün hesaplaması yapılarak yurt ücreti tespit edilir.

 

7) Yaz okulu için yurtlar açılıyor mu? Bu dönemde yurt için ayrı ücret ödeniyor mu?

Yaz okulu döneminde yurtlar açılıp açılmayacağı duyuru ile duyurulur. Bu dönemde yönetim kurulu kararınca belirlenen ücret ödenmektedir. Bu ücret ödediğiniz yıllık fiyata dâhil değildir.

 

8) Dönem içerisinde yurttan ayrılırsam kalan dönemi kapsayan ücret geri verilir mi?

Kuruma kayıt yaptıran öğrencilerden, 15 Eylül tarihine kadar kurumdan ayrılanlardan, yurt yıllık barınma ücretinin %10’u, 15 Eylül ve sonrasında ayrılanlardan ise barınma hizmeti aldığı aylar ve içinde bulunan ayın ücretinin tamamı ile kalan aylara ait barınma hizmeti ücretinin %50’si kadar ücret alınır. Hesaplanan miktarın dışında kalan kısmı ile depozito tutarı iade edilir ve taahhütname karşılıklı olarak feshedilir.

 

9) Her yıl yurt kayıtlarını yenilemem için ne yapmam gerekir?

  • Eğitim öğretim yılında yurtta kalmış, bir sonraki yıl için kayıt yenilemek isteyen öğrenciler, kayıt yenilemenin başladığının müdürlük tarafından duyurulmasının ardından kalmak istedikleri odayı ve eğer çift kalacaklarsa yanında kalmak istediği oda arkadaşlarını Yurt Müdürlüğü’ne bildirirler. Bildirim yapan öğrencinin odası uygunluk durumuna göre kayıt defterinde rezerve edilir. Kayıt yenileme tarihi bitimine kadar oda, öğrenci adına rezerve edilmiş olur. Belirtilen tarih itibarıyla kayıt yenileme işlemi gerçekleşmemişse rezervasyon otomatik olarak bildirim yapılmaksızın düşer.
  • Kesin kaydını yaptırmak isteyen öğrenci, müdürlüğe gelerek “Öğrenci Kayıt Formu” doldurur ve Yurt Taahhütnamesi’ni imzalar. İstediği odanın uygun olması durumunda kayıt formu Yurt Müdürü tarafından onaylanır ve bir örneği alınarak öğrenciye verilir. Öğrenci form ile birlikte muhasebeye gider ve ücreti yatırır.  Öğrenci ücretin yatırıldığına dair muhasebe kâğıdını Yurt Müdürlüğüne getirir. Muhasebe kâğıdı, kayıt formunun örneği ve imzalanan Taahhütname öğrencinin dosyasına konarak kayıt yenileme işlemi tamamlanır.

 

10) Yurt giriş-çıkış saatleri var mı?

Öğrenciler hafta içi (Cuma günü hariç) ve Pazar günleri en geç 00.00’da Cuma ve Cumartesi günü ise 01.00’da yurtta olmak zorundadır. Belirtilen bu saatler den önce Marmara Eğitim Köyüne girilmesi zorunludur. Ayrıca Marmara Eğitim Köyünden, hafta içi (Cuma günü hariç) ve Pazar günleri 23.00’den Cuma ve Cumartesi günleri de 00.00’dan sonra çıkılamaz.

 

11) Yurt kuralları nelerdir?

Yurt kurallarımız Yurt yönergesinde belirtilmektedir. Yurt Yönergesine burdan ulaşabilirsiniz.

 

12) Yurt kurallarına uyulmadığı takdirde yaptırımı nedir?

Kurallara uyulmadığı takdirde yazılı uyarı-kınama ve çıkarma cezası alınmaktadır.

 

13) Yurtlardan çıkarılırsam sonraki dönemlerde yine girebilir miyim?

Yurt yönetim kurulu ilgili öğrenci ile ilgili nihai kararı verir. Ancak yüz kızartıcı sebepten dolayı yurttan çıkarılan öğrencinin, yurtta konaklaması mümkün değildir.

 

14) Öğrencilerin oda seçme hakkı var mı?

Odaların uygunluk durumuna göre öğrencilerimizin oda seçme hakkı bulunmaktadır.

 

15) İsteğim üzerine kalmakta olduğum odadan farklı kategorideki bir odaya geçebilir miyim?

Öğrencilerimiz kaldığı odadan memnun olmadığı takdirde ücret farkını ödeyerek farklı kategorideki odaya geçebilirler.

 

16) Yurtta oda arkadaşımla anlaşamadığım takdirde oda değişikliği yapabilir miyim?

Talebi yapan öğrenci anlaşamadığı öğrenci ile neden anlaşamadığını belirtir. Yurt yönetimi tarafından uygun görüldüğü takdirde oda değişikliği yapılmaktadır.

 

17) Yurtlara gelirken yanıma hangi eşyalarımı almam gerekir?

Yurda gelirken aşağıda belirtilen malzemeleri yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

  • Çarşaf takımı, yastık, yorgan yada battaniye
  • Banyo malzemeleri(havlu, sabun, şampuan, tuvalte kağıdı vs)

İsteğiniz doğrultusunda aşağıda bulunan gereçleri yanınızda getirebilirsiniz.

  • Saç kurutma makinesi
  • Ütü

 

18) Yurtta çamaşır yıkatabilir miyim?

Yurt bünyesinde çamaşırhanemiz bulunmaktadır. Öğrenciler ücret karşılığında bu hizmetten yararlanabilirler. Çamaşırhanemiz Pazar ve resmi tatil günleri hariç 08:00-18:00 saatleri arası hizmet vermektedir.

 

19) Marmara Eğitim Köyü içerisinde bulunan yurtlarda güvenlik nasıl sağlanıyor?

Marmara Eğitim Köyü güvenlik birimi profesyonel ekibi ve güvenlik kameraları ile 24 saat hizmet vermektedir. Öğrenci yurtlarının giriş kapıları her öğrenci için ayrı ayrı şifrelenmiş elektronik kartlar ile açılmakta ve güvenlik kameralarıyla 24 saat izlenerek giriş çıkışlar kayıt altına alınmaktadır.

 

20) Sağlık sorunum olduğunda üniversitede başvurabileceğim bir yer var mı?

Öğrencilerimizin yaşayabilecekleri sağlık sorunları için sağlık merkezimiz ve tam donanımlı ambulansımız 24 saat hizmet vermektedir. Öğrencilerimiz sağlık sorunu yaşadığı takdirde yurt ortak alanlarında bulunan telefonlardan dâhili 2060 tuşlayarak sağlık merkezine ulaşabilirler.

 

21) Ailem veya arkadaşlarım ziyarete geldiği zaman odamda misafir olarak kalabilirler mi?

  • Kampüsümüzde yer alan 5 yıldızlı Marma Otelimiz, öğrenci yakınlarına indirimli olarak konaklama hizmeti vermektedir. 
  • Detaylı bilgi ve rezervasyonlarınız için:  Marma Hotel İstanbul Asia

 

22) Oda anahtarımı kaybettiğim zaman ne yapmalıyım?

Yurt Müdürlüğü’ne anahtar kaybedildiği bildirilir. Anahtar kayıp bedeli öğrenci tarafından ödenerek oda anahtarı temin edilir.

 

23) Yurtlarda elektronik veya teknik sorunla karşılaştığımda ne yapabilirim?

İlgili arıza ya da sorun Yurt Müdürlüğü’ne bildirilir. Yurt Müdürlüğü’nde görevli idari personeller vardiyalı olarak 24 saat hizmet vermekte olup , bu tip sorunları arıza takip defterine kaydederler. İlgili teknik personel belirtilen arızalara en kısa sürede müdahale ederek sorunu çözer. Süre gerektiren arıza çözümleri için gerekirse oda değişikliği yapılabilir.

 

24) Eğitim dönemi bittiğinde yurttan çıkmak için herhangi bir işlem yapmalı mıyım?

Öğrencilerimiz akademik dönem bitiminde yurttan ayrılacağı zaman Yurt Müdürlüğü’ne bilgi vermesi ve anahtar teslimi yapması gerekmektedir. Bir dahaki sene yurtta kalacaksa bunu bildirmesi ve kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir. İstenildiği takdirde öğrencilerimiz mevcut eşyalarını akademik dönem başında teslim almak üzere belirtilen teslim şartlarına uymak kaydıyla yurt deposuna teslim edebilir.  Eğer öğrencilerimiz yurttan ayrılacak ise oda kontrolü sağlanır. Tespit işlemi yapıldıktan sonra oda teslim formu karşılıklı olarak imzalanır ve anahtar ve yurt giriş kartı teslimi yapılarak yurttan çıkış işlemi sonlandırılır.

 

25) Şehir merkezine ulaşım var mı? Nasıl yararlanabilirim?

 

26) Yurt binası içerisinde(öğrenci odaları ve diğer tüm ortak alanlarda) sigara içebilir miyim?

Yurtlarımız içerisinde sigara içilmesi yasaktır. Sigara kullanımı tespit edildiği takdirde öğrencilerimiz hakkında ilgili yönergenin disiplin hükümleri uygulanır.

 

27) Odamda alkollü içecek bulundurabilir miyim?

Yurtlarımızda alkol kullanımı yasaktır. Alkol kullanımı ya da bulundurulduğu tespit edildiği takdirde öğrencilerimiz hakkında ilgili yönergenin disiplin hükümleri uygulanır.

 

28) Yurtlarda afiş, poster, duyuru, resim v.b. asabilir miyim?

Yurt Müdürlüğü’nden izin alınıp Yurt Müdürü tarafından izin verildiği takdirde asılabilir.

 

29) Yurtlarda evcil hayvan besleyebilir miyim?

Yurtlarımızda evcil hayvan beslenmesi yasaktır. Evcil hayvan beslendiği tespit edildiği takdirde öğrencilerimiz hakkında ilgili yönergenin disiplin hükümleri uygulanır.

 

30) Odamda müzik dinleyebilir miyim?

Odada diğer öğrencilerimizi rahatsız etmeyecek şekilde müzik dinlemek ya da bilgisayar oyunu vb. faaliyetlerde bulunmak mümkündür.

 

31) Yurtlarda tv izleyebileceğimiz bir yer var mı?

Odalarımızda tv ve tv altyapısı bulunmamaktadır. Ancak tv izlemek isteyen öğrencilerimiz yurtlar bölgesinde yer alan yurt kafede tv seyredebilirler.

 

32) Marmara Eğitim Köyü içerisinde alışveriş yapabileceğim yerler var mı?

Marmara Eğitim Köyü içerisinde alışveriş olanakları bulunmaktadır. Olanaklara buradan ulaşabilirsiniz.