Prof. Dr. Angelika Groterath Eğitimi | Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar İçin Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ)
SOKAKTA YAŞAYAN ve ÇALIŞAN ÇOCUKLAR İÇİN UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Maltepe Üniversitesi / SOYAC

Prof. Dr. Angelika Groterath Eğitimi

SOYAÇ ile Darmstadt University of Applied Sciences arasında 2012 yılında imzalanan anlaşma uyarınca, “Alman Akademik Değişim Programı” (DAAD) destekli “Bachelor’s Plus Programı” kapsamında; 5-9 Nisan 2016 günlerinde, Programın Almanya sorumlusu Prof. Dr. Angelika Groterath ve asistanı Başak Özdemir Almanya’dan gelen öğrencilerin SOYAÇ’ta yaptıkları çalışmaları izlemek ve bir günlük bir eğitim vermek üzere Türkiye’ye gelmişlerdir.

Maltepe Üniversitesi Rektörlüğü ile Darmstadt University of Applied Sciences arasında 2012 yılında imzalanan antlaşma uyarınca “Alman Akademik Değişim Programı” (DAAD) destekli “Bachelor Plus Programı” uygulamaya konulmuştur.

Program kapsamında 10 Alman öğrenci, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemizde öğrenim görmeye başlayacaktır. Halen Almanya’da Türkçe dersi almakta olan öğrenciler, Üniversitemizde bir yıl boyunca hem kuramsal nitelikli derslere katılacaklar, hem de “Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi” (SOYAÇ)  projelerinde görev alacaklardır.