Maltepe Üniversitesi | 3 Aralık Dünya Engelliler Günü “Engel / Sizken” Temalı Afiş Yarışması ve Sergisi

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

GRAFİK TASARIMI BÖLÜMÜ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜENGEL / SİZKEN” TEMALI

AFİŞ YARIŞMASI VE SERGİSİ

Engellilerin yaşam süreci, gündelik yaşam içinde karşılaştıkları ve onların karşısına yine bizler tarafından çıkarılan engeller, sosyal boyutta irdelenmesi gereken önemli bir konu olarak dikkat çekmektedir. Engellilerin haklarını göz ardı etme ve sosyal hayatta ayrıştırma gibi eylemlerin konu edildiği “Engel/Sizken” temasına sahip yarışmamız toplumda farkındalık yaratma amacını taşımaktadır. Maltepe üniversitesi GSF Grafik Tasarımı Bölümü olarak her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde ele aldığımız “Engel/Sizken” teması bu yıl ulusal düzeyde bir afiş yarışmasına dönüşerek, farklı üniversitelerden tasarım öğrencilerini buluşturmak, konuya üniversite gençleri tarafından dikkat çekmek, tasarım alanında eğitim gören genç tasarımcıları sosyal sorumluluk projeleri kapsamında teşvik etmek gibi misyonları üstlenmiştir.

Genel olarak yarışmanın amacı; 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, “Engel/Sizken” teması ile konuyu ifade eden afişlerin seçilmesi, yarışmaya katılan tasarımlar arasından sergilenmeye değer bulunan afişlerin ilgili hafta kapsamında sergilenmesi ve toplumda farkındalık yaratmasıdır.

Ulusal düzeyde bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz yarışmaya 11 üniversiteden 39 katılımcı toplamda 52 tasarımla katılmıştır. Ödüle değer bulunan 3 afiş ve sergiye seçilen 17 afişin yer alacağı “Engel/Sizken” Afiş Yarışması Ödül Töreni ve Sergi Açılışı 3 Aralık 2019 Salı günü saat 11.00'de Kültür Merkezi Girişi Fuaye Alanında yapılacaktır. Sergi, 3-13 Aralık 2019 tarihleri arasında izlenebilir.