Maltepe Üniversitesi | 4007 TÜBİTAK Bilimden Sanata Maltepe: "Bilişim Şenliği" Maltepe Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi!

4007 TÜBİTAK Bilimden Sanata Maltepe: "Bilişim Şenliği" Maltepe Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi!

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında tüm Türkiye’de desteklenmeye hak kazanan 49 projeden biri olan “Bilimden Sanata Maltepe” Bilim Şenliğinin açılışı 13 Ekim 2022 Perşembe günü büyük bir katılım ile Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi Mimar H. Vedat Çakırca Konferans Salonunda gerçekleşti. İlk olarak proje sahibi kurum olan Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Soner CAN, proje ve süreci hakkında bilgi ve istatistikler verdi. Ardından Maltepe Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Edibe SÖZEN açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Son olarak Maltepe Kaymakamı Sayın Bahri Tiryaki, bilimin önemi konusunda tüm katılımcılara hitap etti. Açılışı biraz eğlenceli hale getirmek amacıyla şenlik süreci başladığından bu yana büyük beğeni alan Ayak Piyanosu gösterisine yer verildi.

 Açılış programının ardından Maltepe Kaymakamı Sayın Bahri Tiryaki, Maltepe Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Edibe SÖZEN, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Soner CAN, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla atölyelerin açılışı için kurdele kesildi. Açılışı gerçekleştirilen atölyeler Maltepe Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Edibe SÖZEN eşliğinde ziyaret edildi.

 

 

TÜBİTAK 4007 “Bilimden Sanata Maltepe” Bilim Şenliği 13-14-15 Ekim 2022 tarihlerinde üç gün boyunca devam etti. Her gün atölye, etkinlik ve söyleşilere çok farklı yaş gruplarında farklı okullardan binlerce öğrenci ve öğretmen katılım sağladı. Proje, 15 Ekim 2022 Cumartesi saat 17:00 itibariyle sona erdi.  Proje atölyelerine aktif 10.000 katılımcı ve etkinlikler dahil 37.000 aktif katılımcı projeye dahil oldu.

               

Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel