Maltepe Üniversitesi | Maltepe Üniversitesi IISEC 2022’ye hazır

Maltepe Üniversitesi IISEC 2022’ye hazır

Bu yıl Uluslararası Bilişim ve Yazılım Mühendisliği Konferansı (IISEC 2022) 15-16 Aralık 2022 tarihleri arasında Ankara’da Orman Genel Müdürlüğüne ait mekanlarda yapılıyor. Maltepe Üniversitesi, Türkiye Bilişim Deneği (TBD) ve diğer konsorsiyum üyeleri ile ortak yürüttüğümüz IISEC etkinliğinde, Maltepe Üniversitesinin ilgili bölüm elemanları önemli görevler üstlenmiştir. Geçen yıl gerçekleştirilen etkinlikte de Maltepe Üniversitesi sorumluluğunu yerine getirerek, konferansın başarılı geçmesine önemli katkılar sağlamıştı.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD), 1971 yılında kurulan bir dernek olarak, yarım asrı geçen bir sürede ülkemizde bilişim alanındaki gelişmeleri canlı tutmak ve kılavuzluk yapmak için büyük gayret göstermektedir. Faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Kamu yararına çalışan dernek statüsü ile her yıl onlarca faaliyeti başarı ile sürdürmektedirler.

Maltepe Üniversitesi olarak bizler de yeni teknolojileri eğitim-öğretimde kullanmak ve eğitimlerini vermek için büyük çaba sarf ediyoruz. Ders müfredatlarımızı bilişim alanındaki gelişmelere paralel olarak sürekli güncelliyoruz. Proje ve araştırmalarımızı bilişim alanındaki güncel konularda yoğunlaştırıyoruz. Bu çalışmalarımız sayesinde örneğin, 2020 Mart ayında pandemi nedeniyle Üniversitelerimiz uzaktan eğitime geçtiklerinde, bizler alt yapı ve akademik kadro olarak bu değişime zaten hazırdık. Nitekim 2020 yılında YÖK’ün verilerine göre vakıf üniversiteleri arasında en fazla çevrim içi ders veren birinci üniversite olmuştuk.

Türkiye Bilişim Derneği, kuruluşundan buyana her yıl Ulusal Bilişim Kurultayları düzenlemektedir. Bu yıl 39 etkinlik yapılacak. Bu kurultayın bir parçası olarak da ulusal düzeyde bir konferans yapılıyordu. 2018 yılında aldıkları bir karar ile konferansı uluslararası platforma taşıma düşüncelerini bize aktardıklarında, tereddütsüz bu tekliflerini kabul ettik ve oluşturdukları konsorsiyum içerisinde aktif görevler aldık.

International Informatics and Software Engineering Conference (IISEC) adı ile düzenlenen konferansın 2022 yılı itibariyle aktif 14 paydaşı bulunmaktadır. Türkiye’den, Kanada’dan, Amerika’dan Üniversiteler konsorsiyum içerisinde yer almakta ve işbirliği içerisinde konferansın farkındalık yaratması için çaba göstermektedir. Maltepe Üniversite olarak bu etkinlikte aktif rol üstlenmenin haklı gururunu yaşamaktayız.

Bu konferansın en önemli özelliklerinden birisi de Dünyanın en büyük dijital kütüphanesine sahip IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) tarafından etkinliğimizin desteklenmiş olmasıdır. Bunun sayesinde IISEC konferansında sunulan bildiriler IEEE Xplore dijital kütüphanesinde yayınlanmakta ve böylece yayımlanan bildirilerin tümüne dünyanın her köşesinden erişme sağlanabilmektedir. Daha henüz üçüncüsünü düzenlememize karşın, IISEC’e gelen bildirilerin % 65’inin yabancı yazarlara ait olması, doğru yolda olduğumuzu göstermektedir.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) ve diğer Üniversitelerle birlikte bu konferansın daha da büyümesi için Maltepe Üniversitesi olarak üzerimize düşen sorumlulukları bundan böyle de devam ettireceğiz.

Konferansın hazırlanmasında emeği geçen tüm paydaşlara ve işin mutfağında görev alan tüm ekibi candan kutluyor ve konferansın ülkemizdeki bilişim çalışmalarına katkı sağlamasını diliyorum. 06.12.2022

Adres: IISEC 2022 SYMPOSIUM

IISEC 2022 SYMPOSIUM PROGRAMI