Maltepe Üniversitesi | Duyuru: 3 Öğrencilerimize Duyuru (13.03.2020)

Duyuru: 3 Öğrencilerimize Duyuru (13.03.2020)

Değerli Maltepe Üniversiteliler,

Küresel ölçekte yayılan COVID – 19’dan dolayı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı alınması gereken önlemlere ilişkin ayrıntılı bir bilgilendirme notu hazırlamış ve yükseköğretim kurumlarıyla 13.03.2020’de paylaşmıştır.

Söz konusu bilgilendirme notunun sizlerle ilgili olan bölümleri Üniversitemizce de ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir. Dikkat çektiğimiz noktaları okumanızı bekler, sağlıklı ve başarılı günler dileriz.

Selam ve sevgilerimizle,

REKTÖRLÜK

• Eğitim - öğretim faaliyetleri, akademik değişim programları, sosyal faaliyetler, kültürel geziler, sportif faaliyetler, müsabaka vb. önceden planlanmış olanlar dahil Üniversitemizin bilgisi ve iznine bağlı yurtdışı çıkışları ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir.

• Stajlar, intörnlük eğitimleri de dahil olmak üzere tüm uygulamalı eğitimler iptal edilmiştir.

• Tıp Fakültemizdeki uzmanlık öğrencileri çalışmalarına devam edebileceklerdir.

• Alınan tatil kararı, örgün öğretimdeki tüm lisansüstü öğrencilerimizi de kapsamaktadır.

• Ancak uzaktan eğitim kapsamındaki lisansüstü öğrencilerimizin eğitimi devam etmektedir.

• Yurtdışına çıkan tüm öğrencilerimiz (Türk ve Yabancı Uyruklu) pandeminin durumuna göre sorun yaşayabilirler, uçuşları iptal edilebilir. Ülkemize geri döndükleri takdirde en az 14 gün eğitime devam edemeyeceklerdir. Söz konusu öğrencilerimizin, bu bağlamda başka sorunlar yaşayabileceklerini de bu arada hatırlatmak isteriz.

• Erasmus+ değişim programıyla yurtdışına giden ve geri dönecek olan öğrencilerimizin ders intibakları konusunda hiçbir sorunla karşılaşmamaları için her türlü önlem alınmıştır.

• Tıp Fakültemizdeki intörnler gönüllü olarak Üniversitemizdeki sağlık hizmetlerine katkı sunabilirler. Bu konudaki duyarlılıkları için şimdiden kendilerine teşekkür ederiz.

• Üniversitemizde bu bağlamda yapılan çalışmaları kolaylaştırmak üzere bir komisyon oluşturulmuştur. İhtiyaç duyduğunuzda bilgi almak için [email protected] adresine başvurabilirsiniz.

• Tüm bu bilgilendirme notları 16.03.2020 – 03.04.2020 günleri arasını kapsamaktadır.