Maltepe Üniversitesi | Prof. Derya Oktay MED GREEN FORUM (Floransa)’da Davetli Konuşmacı idi

Prof. Derya Oktay MED GREEN FORUM (Floransa)’da Davetli Konuşmacı idi

Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Oktay, Floransa Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde 20-22 Temmuz 2022 tarihleri arasında Floransa (İtalya)’da düzenlenen MED GREEN FORUM 6’da davetli (Keynote) konuşmacı idi. Oktay’ın sunduğu “Merkezi Kent Bölgelerinde Sürdürülebilir Dönüşüm” (Sustainable Regeneration in Central Urban Areas) başlıklı bildiri, toplantının seçilen bildirilerine yer verilecek olan Springer basımı kitapta yayımlanacak.

Med Green Forum (MGF), Dünya Yenilenebilir Enerji Ağı (World Renewable Energy Network - UK) öncülüğünde, dünyada pozitif bir enerji geleceği için kritik önem taşıyan bina sektöründe yenilenebilir enerji uygulamalarının rolünü vurgulama hedefiyle iki yılda bir düzenleniyor ve iklim avantajı nedeniyle bu konularda öncü olması beklenen Akdeniz ülkelerine odaklanıyor. Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen, 27 ülkeden 130 katılımcının bizzat bulunduğu, ayrıca uzaktan salon bağlantılı sunumların gerçekleştiği “Akdeniz Mimarlığı ve Yeşil Dijital Geçiş” (Mediterranean Architecture & Green Digital Transition) temalı MGF, uluslararası araştırmacılar, uzmanlar, politika belirleyiciler ve diğer ilgililer için en yeni konuların tartışıldığı öncü bir platform olarak görülüyor.