Trafik Güvenliği Kurulu | Araç Tanıtım Kartı Nasıl Alınır?
TRAFİK GÜVENLİĞİ KURULU

Araç Tanıtım Kartı Nasıl Alınır?

Değerli Öğrencilerimiz,
2014-2015 Akademik yılında başlayan araç stikerı uygulaması 2015-2016 güz dönemi itibarı ile de devam etmektedir. Üniversitemiz öğrencilerinden kendi araçları ile kampüse giriş yapan öğrencilerin araçlarının sağ köşesine yapıştırılması gerektiği uyarısı yapılarak numaralı stiker dağıtımı yapılmakta olup, araç stikerı bulunmayan araçlar güvenlik personeli tarafından yerleşkeye alınmamaktadır.

Konunun anlaşılır olması bakımından işlem aşamaları aşağıda sıralanmıştır;

1- Araç stikerı alacak olan kişiler http://etiket.maltepe.edu.tr/default.aspx linkinden Maltepe Üniversitesi kısmını tıklayarak TC kimlik no, araç plaka bilgilerini ve devamında gelen bölüm, tel vs bilgilerinin girip 'kaydet' tuşuna basarak veri girişlerini tamamlayacaklardır.
2- Plakasını bildirdikleri araç ruhsatlarının fotokopileri ile birlikte her öğrenci Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'na müracaat edecektir.
3- Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı personeli http://etiket.maltepe.edu.tr/login.aspx linkinden (bilgisayarlarını açtıkları kullanıcı adı ve şifre ile) giriş yaparak, plaka sorgulamasını yapıp veri gerişinin daha önceden doğru bir şekilde yapıldığını kontrol edeceklerdir. Plaka no veya sürücü adı-soyadı bilgisi ile arama yapılıp bilginin veri tabanında olduğu onaylandıktan sonra sağ kenarda bulunan mavi ok tıklanarak  etiket numarası yazılı kısıma teslim edilecek stiker üzerinde bulunan numaranın girişi yapılıp kaydet denilecektir.
4- Öğrencilerin Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'na teslim edeceği ruhsat fotokopileri üzerine verilen stikerın numarası sekreterlik tarafından el yazısı ile not edilerek, öğrencinin el yazısı ile 'ARAÇ STİKERINI ELDEN TESLİM ALDIM' notunu, ad-soyad ve  teslim aldığı tarihi el yazısı ile yazması  ve imzasını bu bilgilerin altına atması istenecektir. Toplanan ruhsatlar bir dosyada saklanacaktır.

OLASI SORULARA CEVABEN;
1- Veri tabanı girişi ile ilgili sıkıntı yaşandığı takdirde [email protected] adresinden mail ile yardım isteyabilirsiniz.
2- Stiker dağıtımı konusunda bilgi almak için Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığından dahilinden yardım isteyebilirsiniz.
3- Akademik ve idari personel stikerları SKS (Sağlık,Kültür, Spor Daire Başkanlığı) personeli tarafından dağıtılacak olup Personel stikerları 'P' harfi le başlamaktadır. Veri girişleri de 'P' harfi dahil olmak üzere yapılacaktır.
4- Ruhsat sahibi farklı kişi bile olsa araç sürücüsünün ismi veri tabanına işlenecektir.
5- Bir araca birden fazla stiker verilmeyecektir.

6- Kaza nedeniyle sigorta şirketi tarafından ikame araç verilmesi durumunda, ikame araç geçici kartı için (kazayı belgeleyen evraklar ile birlikte) Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığına müracaat edilecektir.
7- Stikerı kaybeden kişi bunu Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'na yazdığı dilekçe ile bildirdikten sonra yeniden stiker alabilir.
8- Bir öğrenciye, en fazla iki ayrı araç için stiker verilecektir.
9- Kullanılan araç veya plakası veya sürücüde değişiklik olduğu takdirde bu bilgi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'na hitaben dilekçe ile bildirilecek, araç değişikliğinde sistem üzerinden değişiklik yapıldıktan sonra yeni stiker verilecektir.