Kanser ve Kök Hücre Araştırma Merkezimizden 9 Güzel Haber | Kanser ve Kök Hücre Araştırma ve Uygulama Merkezi
Kanser ve Kök Hücre Araştırma ve Uygulama Merkezi

Kanser ve Kök Hücre Araştırma Merkezimizden 9 Güzel Haber

Kanser ve Kök Hücre Araştırma Merkezimizden 9 Güzel Haber

Tıp Fakültesi öğrencilerimiz Kanser ve Kök Hücre Araştırma Merkezimizde hazırladıkları dokuz ayrı bilimsel proje ile TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandılar. Aşağıda isimleri ve proje konuları yazılı sevgili öğrencilerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Projelerin hazırlanması sırasında öğrencilerimize danışmanlık yapan değerli çalışma arkadaşlarımız Prof. Dr. Ranan Gülhan Aktaş, Doç. Dr. Zeynep Güneş Özünal, Dr. Zeynep Akbulut, Hatice Maraş, Reyhan Ulugöl'e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

TÜBİTAK 2209A 2020/ 2. DÖNEM

PROJELERİ KABUL EDİLEN ÖĞRENCİLERİMİZ VE PROJELERİ

1. Beril Ocaklı, Beyda Partal, Esra Kılınç

Danışmanlar: Dr. Zeynep Akbulut, Prof. Dr.  Ranan Gülhan Aktaş

“Wnt / Beta Catenin Sinyal Yolağının Stimule Olması İle İki ve Üç Boyutlu Kültür Ortamlarında Büyüyen Karaciğer Kanser Hücrelerinin   Epitelyal Özelliklerinde Ortaya Çıkan Değişimler “

2.Beste Erdem

Danışmanlar: Hatice Maraş, Prof. Dr.  Ranan Gülhan Aktaş

3. Egecan Bayram, Oğuzcan Öktem

Danışmanlar: Dr. Zeynep Akbulut, Prof. Dr. Ranan Gülhan Aktaş

4.  İrem Nida Turanalp

Danışman: Doç. Dr.  Zeynep Güneş Özunal

“Püsenin yara iyileşmesine etkisinin hücre kültüründe araştırılması

5.  Mervenur Bayram, Efe Aydın

Danışmanlar: Reyhan Kahveci Ulugöl, Prof. Dr. Ranan Gülhan Aktaş

“İki ve Üç Boyutlu Hücre Kültür Ortamlarında ve Farklı Mikro çevrelerde Bulunan Karaciğer Kanser Hücrelerinin YAP Ekspresyonundaki ve Lokalizasyonundaki Değişimin İncelenmesi”

6. Sevde Rana Erdem

Danışman: Doç. Dr. Zeynep Güneş Özünal

“Damla Sakızının Yara İyileşmesine Etkisinin Hücre Kültüründe HaCat Hücre Hattında Araştırılması”

7. Sude Nisan Ulgen, Mehmet Kutay Gündoğdu

Danışmanlar: Hatice Maraş, Prof. Dr.  Ranan Gülhan Aktaş

“Boraks’ın Farklı Kültür Ortamlarında; Karaciğer Kanseri İnsan Hücre Hattı Modelinde Bcl2 ve P53 Ekspresyonları Üzerine Etkileri”3.

8. Süha Melih Kaygun, Can Berke Fermanoğlu

Danışmanlar: Hatice Maraş, Prof. Dr. Ranan Gülhan Aktaş

“Wnt / Beta Catenin Sinyal Yolağının Stimule Olması İle İki ve Üç Boyutlu  Kültür Ortamlarında Büyüyen Karaciğer Kanser Hücreleri Arasında Oval Hücre, CD133 ve CD24 Pozitif Kanser Kok Hücre Ekspresyonlarında Ortaya Çıkan Değişiklikler”

9.  Züleyha Demirci