Hukuk Fakültesi | Anayasa Hukukundaki Gelişmelerin Işığında Kamu Hukuku Sempozyumu I 30-31 Temmuz 2021 I Bildiri Çağrısı

Hukuk Fakültesi

Anayasa Hukukundaki Gelişmelerin Işığında Kamu Hukuku Sempozyumu I 30-31 Temmuz 2021 I Bildiri Çağrısı

Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, tarafından 30-31 Temmuz 2021 tarihlerinde "ANAYASA HUKUKUNDAKİ GELİŞMELERİN IŞIĞINDA KAMU HUKUKU SEMPOZYUMU" düzenlenecektir.

Sempozyum, YÖK’ün 6 Mart 2020 tarihli önerisine istinaden çevrimiçi şekilde düzenlenecek, canlı olarak yayınlanacak, kayıt edilecek ve arşivlenerek tekrar izlenip, dinlenebilecek, sunum sahiplerine tüm kayıtlar ayrıca sunulacaktır.

Sempozyumda Kamu Hukuku ile ilgili her konuda ve tüm alanlarında bildiri sunulabilecektir.

Bildiri başvuruları seçilen konunun önemi, güncelliği ve benzer başlıklarla yapılan diğer başvurularla karşılaştırılarak Bilim Kurulu tarafından değerlendirilecektir.

Kabul edilen bildirilerin belirlenmesinin ardından kesinleşen program 10 Temmuz 2021 tarihinde ilgililere e-mail yoluyla bildirilecek ve kamuya açık şekilde ilan edilecektir. Sempozyum YÖK ve ÜAK'ın Doçentlik değerlendirme ve puanlama kriterlerine uygundur.

Önemli Tarihler

Bildiri Özeti Gönderimi ve Son Başvuru Tarihi: 25.06.2021

Sonuçların Açıklanması: 10.07.2021

Sempozyum Tarihi: 30-31 Temmuz 2021

Tam Metni Gönderimi İçin Son Tarih: 15.09.2021

Sempozyum Dili

Sempozyum'a Türkçe veya İngilizce dillerinde gerçekleştirilecek sunumlar ile katılım mümkündür.

Bildiri Özeti Gönderimi ve Sempozyum Katılımı:

Tebliğ sunum süresi 25 dakikayı geçmeyecek şekilde planlanmalıdır.

Birden fazla kişi tarafından yapılacak sunumlar açısından sunumu gerçekleştirilen kişi sayısının ve kişilerin kimliklerinin de belirtilmesi gerekmektedir.

Yapılan sunumlar video kayıt yöntemi ile kaydedilecek ve gerekli görüldüğü takdirde Düzenleme Kurulu tarafından uygun görülen mecralarda tekrar yayımlanabilecek, toplumun açık erişimine sunulabilecektir.  Gönderilen bildirilerin daha önce hiçbir yerde sunulmamış veya yayımlanmamış olup, özgün çalışmalar olması gerekmektedir.

Başvuru için bildiri özetleri, hem Türkçe hem İngilizce olacak şekilde, asgari 300 azami 500 sözcük arasında, 5 anahtar kelime belirlenerek ve ORCID numarasıyla  hazırlanmalıdır.

Bildiri özetinin, tebliğ sahibinin kısa özgeçmiş, kurum ve iletişim bilgisi eklenerek en geç 25.06.2021 tarihine kadar  e posta adresine gönderilmesi gerekmektedir. Bildiri özetleri hakem heyeti tarafından kör hakemlik usulü ile bilimsel ön incelemeye tabi tutulacak ve kabul edilen bildiriler Sempozyumda sunulacaktır.

Kabul edilen tebliğ sahiplerine 10.07.2021 tarihinde e-posta üzerinden bilgilendirme yapılacak ve tebliğ kabulüne ilişkin yazı iletilecektir.

Yayın

Sempozyumda sunulacak olan tüm bildirilerin hem özet hem de tam metinleri ayrı ayrı, ISBN’li bir e-kitap formatında yayınlanacaktır. Bildiri özeti gönderen tebliğ sahiplerinin bildiri özetinin kabulü halinde yayınlanmasına onay verdikleri kabul edilir. Bildiri kitapçığı ve tam metin bildiri yayımı için yazarlara telif ücreti ödenmeyecektir.

Sempozyuma kabul edilen bildiriler 15.09.2021 tarihine kadar tam metin olarak belirtilen Dr. Öğr. Üyesi Gonca Kuru ve Ar. Gör. M. Ezgi Yetimoğlu [email protected] ve [email protected])  e-posta adreslerine iletilmek kaydıyla, hakem denetiminden geçirilerek Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından Sempozyum Kitabı yahut Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisinde yayınlanacaktır.

Detaylar için https://www.maltepe.edu.tr/hukuk

SEMPOZYUM BİLİM KURULU