Maltepe Üniversitesi | Konservatuvar | Müdürün Mesajı

Maltepe Üniversitesi | Konservatuvar

Müdürün Mesajı

Sanat ve kültür ilişkisi toplumların gelişimlerinde ve iyi yaşam koşullarına sahip olmalarında en önemli etkendir. Maltepe Üniversitesi de bu bilinçten hareketle 2018/2019 Eğitim-Öğretim yılında Konservatuvarımızı eğitim kadrosuna dahil etmiştir. 2019/2020 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı, Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı, Bestecilik ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı’nda eğitim veren Konservatuvarımız  yüksek kalitede bir eğitim ve öğretimin yanısıra, sizleri yurtiçinden ve yurtdışından davetli sanatçılar, hocalarımız, öğrencilerimiz ve Oda Orkestramız ile zengin, çok sesli bir müzik ortamına davet ediyor. 

Üniversitemizin ayrıcalıklı kampüsündeki konser salonları geçtiğimiz yıl heyecan verici birçok konsere, 6. Uluslararası İstanbul Gitar Festivaline, Türk Bestecileri Serisi (Ekrem Zeki Ün), Chopin’in Doğum Günü gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapmıştır. Önümüzdeki Eğitim-Öğretim yılında, Chopin Uluslararası Müzik Akademisi/TOVAK işbirliği ile Chopin Piyano Yarışması kampüsümüzde gerçekleşecektir.

Ayrıca  Üniversitemiz Konservatuvarı için çok zengin bir altyapı oluşturan Yarı Zamanlı Sertifika Programımız da  Piyano, Gitar, Yaylı Çalgılar ve Üflemeli Çalgılar alanlarında en yetkin hocalarca verilmeye devam etmektedir.

Konservatuvar Yönetimi adına yeni öğretim yılında  öğrencilerimize ve hocalarımıza başarı dileklerimle...

Prof. Çiğdem İYİCİL

Kuruluş ve Tanım:

Maltepe Üniversitesi Konservatuvarı 2018 Güz döneminde “Müzik Bölümü” olarak açılmıştır. Müzik Bölümü; Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı (Keman, Viyola, Viyolonsel ve Kontrabas), Piyano, Arp ve Gitar Anasanat Dalı, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı, Bestecilik ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı’ndan oluşmaktadır. Türk Müziği Bölümü; Türk Halk Müziği Anasanat Dalı'ndan oluşmaktadır. Maltepe Üniversitesi kampüsünde dört yıllık lisans programına başlamış olan Konservatuvar, altyapısını oluşturmak üzere Çocuk Konservatuvarı ve Yarı Zamanlı Sertifika Eğitim Programlarını da faaliyete geçirmiştir.

Amaç:

Atatürk’ün çağdaş toplum tarifindeki “sanat” ın öneminden yola çıkarak, Üniversitemizin en değerli kurumlarından biri olan Konservatuvarımız, uluslararası platformlarda ülkemizi temsil edecek müzisyenleri yetiştirmek için çok yoğun bir hazırlık yapmıştır. Başarının, tecrübeli ve yüksek düzeyde sahne deneyimi olan hocaların yetiştirdiği öğrencilerden geçtiği bilinci ile, eğitim kadromuz yurtiçi ve yurtdışından gelen en değerli hocalar ile donanmıştır.    

Vizyon:

Programlarımıza kattığımız anasanat dallarına ek olarak; Müzikoloji-Etnomüzikoloji bölümlerini hayata geçirmek öncelikli hedefimizdir.

Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel