Meslek Yüksekokulu | Uluslararası yapılan Pink Paper Plane Yarışması’nda Birinci Olduk!

Meslek Yüksekokulu

Uluslararası yapılan Pink Paper Plane Yarışması’nda Birinci Olduk!

Pilot lisansı alan ilk kadın Raymonde de Laroche'un, lisansını aldığı tarih olan 8 Mart 1910'un yıl dönümünde ve aynı zamanda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün içerisinde bulunduğu haftada 6-12 Mart 2018 tarihleri arasında kutlanan; "Institute for Women Of Aviation Worldwide - Dünya Havacı Kadınlar Haftası" etkinlikleri kapsamında, Meslek Yüksekokulu olarak Pembe Kağıt Uçak (Pink Paper Plane) Yarışmasına katıldık.

Dünya havacılık sektöründe kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının azaltılması ve kadın pilot sayısının artırılması konularına dikkat çekmek amacıyla; Marma Açık Hava Tiyatrosunda , 08 Mart 2018 tarihinde Saat 11:00'da, 300 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik videosu ile Uçak Teknolojisi Program Yürütücüsü Öğr.Gör. Esra ÇELENK tarafından Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu adına başvuruda bulunuldu.

ABD ve Kanada’dan katılan adayların finalist olduğu uluslararası yarışmanın sonucunda Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu birinci olmuştur. Tüm Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarına, öğrencilerine, personeline ve Havacılık Kulübü öğrencilerine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

“Havacılığa Pembe KAT !”

Video Linki