Maltepe Üniversitesi Çizgitsin Dijital Galeri

Şartname ve Katılım Koşulları

“SENTETİK”

SERGİ ŞARTNAMESİ

• Sergi, Maltepe Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Çizgitsin Dijital Galeride çevrimiçi olarak düzenlenecektir.

• Sergi, alanında profesyonel sanatçıların katılımına açıktır.

• Sergi resim, heykel, grafik, seramik, fotoğraf, video, stop-motion, animasyon, anime, dijital sanat ve dijital sanata entegre edilebilecek diğer sanat ve tasarım alanlarına açıktır. Ancak çalışmaların interaktif olmaması ve fiziksel enstalasyon özelliği taşımaması gerekmektedir.

• Video art, stop-motion, animasyon, anime gibi hareketli çalışmaların sanatçının YouTube kanalında paylaşılarak linki tarafımıza iletilmelidir.

• Eser sanatçının özgün sanatsal dilinde olmalıdır. Bu konudaki sorumluluk sanatçıya aittir.

• Her sanatçı sadece bir eserle katılabilir. Birden fazla eser gönderimleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

• Eserin daha önce sergilenmemiş veya ödül almamış olması gerekmektedir.

• Eserin künyesinde ismi, tekniği ve gerçekleştirildiği yılı belirtilmelidir. Eserin manifestosu ve biyografisi 100’er kelimeyi geçmeyecek şekilde özetlenmelidir. Sanatçıya ait daha fazla bilgi için profesyonel web adresi veya sosyal medya hesabı adresleri eklenebilir.

• Çözünürlük kalitesi problemi olan eserler sergilenemeyeceği için değerlendirmeye alınmayacaktır.

• Eksik belge veya bilgi ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

• Sergiye katılan her sanatçıya katılım belgesi dijital olarak gönderilecek ve tüm katılımcıları içeren bir e-katalog sergiden sonra web sitemizde yayınlanacaktır.

• Sergiye katılan sanatçılar, eserleri ile ilgili görsellerin ve bilgilerin sergi kurulunca web sitesinde, sosyal medyada ve çeşitli yayın kuruluşlarında yayınlanmasını kabul etmiş olacaklardır.

• Eserler, başvuru formuna https://forms.gle/pT9DteLt4DTtzq8u5 17 Mayıs 2024 tarihine kadar yüklenerek iletilmelidir.