İstanbul Marmara Eğitim Vakfı

İSTANBUL MARMARA EĞİTİM VAKFI
MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
MARMARA EĞİTİM KURUMLARI
 “MESLEKİ REHBERLİK VE KARİYER DANIŞMANLIĞI:
KURAMDAN UYGULAMAYA” ÇALIŞTAYI

Çağdaş eğitim anlayışı, ülkelerin kalkınmasında bireylere üretken, dinamik, gelişmeye açık olma niteliklerinin kazandırılmasına; bireyin potansiyelini en üst düzeyde ortaya koyabileceği en uygun meslekî seçimleri yapabilmesine ve kariyer gelişimini yaşam boyu sürdürebilmesine  önem verir.

Eğitim sürecinde bireye bu bağlamlarda sağlanan destekler, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanının çıkış noktasını da oluşturan “Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı” kapsamında yer alır. Birey, doğuştan getirdiği yeteneklerini, potansiyelini kullanma ve geliştirme olanağını meslek alanlarından birine yönelip iş sahibi olmak üzere zaman içinde elde eder. Kendine uygun bir işte çalışıyor olmak, bireyin sadece fizyolojik ihtiyaçlarının değil, psiko-sosyal ihtiyaçlarının da doyuma kavuşmasının yolunu açar. Çalışma yaşamının içinde olmak, üretmek, yeteneklerini hayata geçirmek bireyin varoluşunu anlamlı kılar. Bu noktada mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlığı hizmetlerinin niteliği iyice önem kazanır.

“Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel” olmayı temel ilkeler olarak içselleştiren Maltepe Üniversitesinin,  İstanbul Marmara Eğitim Vakfı ve Marmara Eğitim Kurumlarıyla işbirliği içinde düzenlediği “Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı: Kuramdan Uygulamaya” konulu bu çalıştayda, meslekî rehberlik ve kariyer danışmanlığı alanındaki paradigma değişimi ele alınacak ve kariyer danışmanlığı uygulamalarına ilişkin iki yeni model (“Umut Odaklı Kariyer Gelişimi Modeli” ve “Kariyer Yelkenlisi Modeli”) meslek mensuplarıyla uygulamalı olarak paylaşılacaktır.

Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı konusunda her zaman işbirliği içinde olan kurumlar olarak İstanbul Marmara Eğitim Vakfı, Marmara Eğitim Kurumları ve Maltepe Üniversitesi, bilgi ve deneyim paylaşımını her şeyin üstünde tutmakta ve 16 Haziran 2015 günü Marmara Eğitim Köyünde, Marmara Bölgesinin Rehberleriyle buluşmaya büyük bir özenle ve heyecanla hazırlanmaktadır.

PROGRAM:
09:00 – 09:45 Kayıt
09:45 – 10:15 Açılış Konuşmaları:
Prof. Dr. Şahin KARASAR, Rektör, Maltepe Üniversitesi
Dr. Muammer YILDIZ, İstanbul İl  Millî Eğitim Müdürü
10:15 – 10:30 Müzik Dinletisi
10:30 – 11:00 Ara
11:00 – 12:30 Prof. Dr. Binnur YEŞİLYAPRAK:
“Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığında Paradigma Değişimi”
12:30 -13:30 Öğle Yemeği
13:30 – 15:00
Uygulama I: “Umut Odaklı Kariyer Gelişimi Modeli”: Prof. Dr. Binnur YEŞİLYAPRAK