Trafik Güvenliği Kurulu | Hakkımızda
TRAFİK GÜVENLİĞİ KURULU

"Değerli Maltepe Üniversiteliler,

Üniversitemiz Marmara Eğitim Köyü yerleşkesinde trafik güvenliğinin sağlanması konusunda çalışmalar başlatılmıştır.  Kampüs içinde uygulanacak trafik güvenliği kuralları, akademik faaliyetlerin sürdürüldüğü ve kamu hizmeti görülen Üniversitemizde birlikte, güven içinde, kazasız olarak yaşamamızı garanti altına almak üzere oluşturulmuş, kısıtlayıcı ve ceza verici yönden değil, düzenleyici ve yol gösterici olması bakımından değerlendirilmeli ve ortak yaşam ilkelerimizden biri haline getirilerek, sürücülerin, yolcuların ve yayaların trafik bilincine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Sizlerin yerleşke için belirlenen trafik kurallarına uymanız, trafik işaretlerine göre yolu kullanmanız, park etmeniz vb. beklenmektedir.  Günde 10.000 den fazla kişi ve 1000 den fazla özel araç trafiği olan Maltepe Üniversitesi yerleşkesinde  sırasıyla; yayaların, toplu taşıma araçlarının ve üniversiteye ait hizmet araçlarının geçiş üstünlükleri bulunmaktadır. Yerleşke içinde özel araç kullanmak,  sizlere tanınan  bir ayrıcalıktır ve bu ayrıcalığı  kullanırken sorumluluklarınızı yerine getirmeniz gerekmektedir.

Görüş ve önerilerinizi [email protected] adresine iletebilirsiniz.

Trafik ihlal bildirimlerini https://etiket.maltepe.edu.tr/ adresten yapabilirsiniz.