Maltepe Üniversitesi Kütüphanesi Online Veri Tabanı Hakkında

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü öğrencilerinin dikkatine:

Kütüphane ve Bilgi Merkezimiz her geçen gün basılı ve on-line kaynaklarla zenginleştirilmektedir.  Özellikle veri-tabanlarının kullanımında Üniversite dışından kütüphaneye erişmek isteyenlere görevli arkadaşlarımız destek olmaya çalışmaktadırlar.

Son günlerde bazı veritabanı firmaları tarafından COVID-19 nedeniyle açık erişim yoluyla birtakım veri tabanları erişime açılmıştır. Ayrıca, Üniversitemizin işbirliği yaptığı EBSCO, GEMİNİ ve ONLINEBilgi firmaları tarafından da Üniversitemizin abone olmadığı, aşağıda bilgileri bulunan önemli veri-tabanları, yapılan görüşmeler sonucunda uzun süreli erişime açılmıştır. Bu fırsatın, özellikle siz, lisansüstü öğrencilerimiz için çok önemli olduğunu düşünüyor ve sunulan bu fırsatı iyi değerlendireceğinizi umuyoruz.

Aşağıda, Veritabanlarına Kampüs Dışı Erişim Yöntemleri ve Üniversitemizin kullanımına açılan yeni veri-tabanları hakkında bilgiler bulunmaktadır. Kütüphane ve Bilgi Merkezini fazla kullanmayan ve Kütüphane Otomasyon Sisteminde kayıtları olmayan öğrencilerimizin veri-tabanlarına giriş konusunda sıkıntı yaşadığını biliyoruz. Bu nedenle aşağıdaki açıklamalar sizlerle paylaşılmaktadır.

Bilimsel kaynakların yanı sıra e-kitap, e-dergi, gazete ve video gibi veri-tabanları da hizmetinize sunulmaktadır.

Hepinize en iyi dileklerimizle.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü

AÇIKLAMALAR:

Üniversitemiz Kütüphane ve Bilgi Merkezi tarafından, 150'nin üzerinde veritabanına kampüs dışı erişim sağlanmaktadır. Veri-tabanları içinde birçok alanda milyonlarca kitap, binlerce dergi, makale, gazete, video, eğitim dersleri vb. bulunmaktadır. Veri-tabanlarına kampüs dışından erişmek için aşağıdaki yöntemlerden biri kullanılabilir.

Bu yöntemler hakkında http://kutuphane.maltepe.edu.tr/tr/kampusdisierisim adresinde detaylı açıklama bulunmaktadır.

Sisteme giriş yapıldığında, tüm veri tabanları açılan sayfada görülmekte, ayrı ayrı tarama yapıldığı gibi toplu sorgulama yöntemleriyle (EDS)  sorgulama yapılabilmektedir.

Veri-tabanlarının erişim sorunları, kullanıcı istekleri ve yeni kullanıcı tanımlama istekleri  [email protected] adresine iletildiği takdirde ek kısa zamanda gereken işlem yapılmaktadır.