Müzik ve Resim Yoluyla Duyguların Keşfi | Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar İçin Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ)
SOKAKTA YAŞAYAN ve ÇALIŞAN ÇOCUKLAR İÇİN UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Maltepe Üniversitesi / SOYAC

Müzik ve Resim Yoluyla Duyguların Keşfi 'Atölye Çalışması' (30 Kasım - 9 Aralık 2021)

ATÖLYE ÇALIŞMASI

Müzik ve Resim Yoluyla Duyguların Keşfi

Atölye Çalışmasının İçeriği:

Atölye kapsamında üniversite öğrencilerinin müzik, resim ve yazı aracılığıyla duygularını keşfetmeleri,  duygularının dışa vurumuna izin vermeleri ve müziğin sürece etkisini deneyimlemeleri hedeflenmektedir.

İki hafta boyunca, haftada iki kez toplam 4 oturum halinde gerçekleşecek olan atölye çalışmaları kapsamında, her oturumda farklı bir müzik türü (Örn. Klasik müzik) öğrencilerle birlikte dinlenecektir. Müzik sırasında öğrencilerin hissettikleri duyguların farkına varmaları ve bu duyguları resim veya yazı aracılığıyla, yaratıcılıklarını kullanarak ifade etmeleri istenecektir. Daha sonra isteyen katılımcılar atölye sırasındaki üretimlerini sunabilecek ve bu süre zarfında neler hissettiklerini ve gözlemlediklerini aktarabileceklerdir.

*Atölye boyunca olumlu ve olumsuz farklı duygular deneyimlenebilir. Dolayısıyla, katılımcılar, ihtiyacını duydukları zamanlarda katılımlarını sonlandırabilirler.

Eğitmen: Seyhan Doğru, Katholische Hochschule Aachen (Almanya), Sosyal Hizmet Bölümü

Yardımcı Eğitmen: Uzm. Klinik Psk. Ebrar Aydoğan

Atölye Programı:

Tarih Saat
29 Kasım Pazartesi 13.00-15.00
2  Aralık Perşembe 13.00-15.00
6 Aralık Pazartesi 13.00-15.00
9 Aralık Perşembe 13.00-15.00

*Atölyeler Maltepe Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleşecek olup, yer bilgisi katılımcılara iletilecektir.