Tıp Fakültesi

Mezuniyet Sonrası

Tıp fakültelerinden lisans derecesi ile mezun olanlar ‘’Pratisyen Hekim’’ unvanı alırlar. Mezuniyet sonrası meslek uygulamalarında bilinmesi gerekenler şunlardır:

- Yürürlükteki yasalara göre her mezun Sağlık Bakanlığı tarafından atandığı yerde 300-600 gün arası süreyle devlet hizmeti görür. Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonucunda bir tıp dalında uzmanlık eğitimine başlayanların hizmet yükümlülükleri ertelenir.

- Tıpta Uzmanlık Sınavı ÖSYM tarafından yılda iki kez yapılan bir tercih ve sıralama sınavıdır. Bu sınav sonucuna göre hekimler bir üniversite ya da eğitim ve araştırma hastanesinde ilgili tüzükte belirtilen süreyle eğitim görüp uzman unvanı almaya hak kazanırlar. Uzmanlar da 2 yıl süren devlet hizmeti yaparlar.

- Hekimler için bir diğer seçenek, tıl ya da ilgili bir alanda ‘’yüksek lisans’’ (MS) ya da ‘’doktora’’ ( PhD) eğitimi yapmaktır.

- Hekimler, ülkemizde kamu ya da özel sektördeki sağlık kuruluşlarında, yataklı ve yataksız kliniklerde, merkez ya da taşradaki yönetim kademelerinde ve üniversitelerde eğitici olarak görev yapabilecekleri gibi, ilaç ve tıbbi cihaz sanayi başta olmak üzere tıp ile ilgili alanlarda teknik eleman, danışman, yönetici ya da eğitici olarak çalışabilirler.

Bilmelisiniz ki, mezun olduğunuzda alacağınız diploma, tek başınıza hekimlik yapabileceğiniz konusunda yalnızca bir yetki belgesidir. Diploma almış olmak, eğitiminizin bittiği anlamına gelmez. Çünkü tıp, hızla gelişen ve değişen dinamik bil bilimdir ve tıp eğitimi, tıp fakültesine girdiğiniz gün başlar, ömür boyu sürer. Fakültemiz, mezuniyet sonrası dönemde de sizlerin destekçisi olmaya devam edecektir.

Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel