Hemşirelik Yüksekokulu | 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Okul Sağlığı Hemşireliği Etkinlikleri

Hemşirelik Yüksekokulu

MENÜ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Okul Sağlığı Hemşireliği Etkinlikleri

Maltepe Üniversitesi HYO Okul Sağlığı Hemşireliği İntern Uygulaması

Maltepe Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu 4. Sınıf öğrencilerimizle 2023-2024 Güz Dönemi Okul Sağlığı Hemşireliği dersi intern   uygulamasını Dr. Öğretim üyesi Emine EKİCİ gözetiminde, ilçemizde bulunan Cumhuriyet Ortaokulu ve İBB Barbaros Ortaokulunda gerçekleştirdik. Bu kapsamda;

  • Okulların sağlık birimleri bulunmadığından bize tahsis edilen odaları revir haline dönüştürüp, okul yönetimlerinin de desteği ile gerekli malzemeler (spanch, flaster, eldiven, maske, baticon, ateş ölçer, tartı, boy ölçer vb. ) alınmış ve bu malzemelerle uygulamalar gerçekleştirilmiştir.
  • Revirlere düşme, çarpma, burkulma v.b nedeni ile gelen iki okulda toplam 273 öğrenciye pansuman, yaşam bulguları izlemi, sıcak, soğuk uygulama, gibigirişimler yapılmıştır. Gerekli durumlarda velisine ulaşılıp haberdar edilmiş, sağlık kurumuna sevk edilmiştir. 
  • 40 öğrenci, 20 yetişkinin sağlık tanılaması yapılmış, toplanan veriler doğrultusunda bireysel hemşirelik bakım planı oluşturulmuş ve sağlık eğitimi, vaka yönetimi, sevk vb girişimler uygulanmıştır.
  • Okul öğrencilerine, velilere ve öğretmenlere saptanan gereksinimler doğrultusunda sağlık eğitimi planlanıp, uygulanmıştır. Okul toplumuna verilen eğitimler sonunda 2458 kişiye ulaşılmıştır.
  • Velilerinden yazılı onam alınan 492 ortaokul, 69 anasınıfı öğrencisine işitme, görme, ağız diş sağlığı taraması yapılmış, sorun tespit edilen 252 öğrenci sağlık kuruluşlarına sevk edilmiştir.
  • Öğrencilerimiz TAP Vakfı tarafından 19 Ekim 2023 tarihinde okul çocuklarına verilecek ergenlik dönemi ve cinsel sağlık eğitimleri konularında 1 günlük eğitici eğitimi almıştır. Bununla ilgili olarak Cumhuriyet Ortaokulunda tüm 6. sınıflara düzeylerine uygun içerikte ergenlik dönemi eğitimleri gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda 171 öğrenciye ulaşılmıştır.
Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel