Mezunlarla İletişim ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİKAM) | Klinik Psikoloji ve Gelişim Psikolojisi
Mezunlarla İletişim ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİKAM)

Klinik Psikoloji ve Gelişim Psikolojisi

Uzm. Psk. Müge ERTÜRK BERBER

Sevgili arkadaşlar,

Ben 2008 Yılında Maltepe üniversitesi psikoloji bölümünden mezun oldum hemen akabinde aynı sene yüksek lisansa başladım. Maltepe üniversitesi klinik psikoloji (tezli) olarak tamamladım. Tez konum, hem klinik alanı hem de endustriyel alanı ilgilendirmekte idi. Ancak ben mezun olduğumdan beri çocuk ve aileler ile çalışmaktayım. 6ay süre ile özel eğitim merkezinde ağır zihinsel engelli çocuklar ve otizm tanısı almış çocuklarla çalıştım. 2009 Şubat ayından beri Doğa kolejlerinde psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimlerinde uzman psikolog olarak çalışmaktayım. Seminerler vermekte, bireysel ve grup danışmanlığı yapmakta ve lisans, yüksek lisans dönemim boyunca farklı merkezlerde aldığım test bilgimi eğitim olarak vermekteyim.

Hepimizin aklından geçen sorular vardır lisans eğitiminde ,bu eğitimin sonunda ben ne olacağım? Psikolog olacağım ama alanım ne olacak ,çocukla mı .yetişkinle mi yoksa adli vakalarla mı çalışacağım. Peki çalışırken hangi yol ve yöntemleri takip edeceğim gibi bir çok soru dizisi zihnimizden geçer. Bu yolda ne kadar eğitim varsa almaya çalışırız, ne kadar kitap varsa okumaya gayret ederiz ama çoğu zaman bunlar da yetersiz kalır. En doğru öğrenme biçimi ustanızı bulmaktan geçer ve onun deneyimlerinden yararlanmakla ilerlenebilir. Bu anlamda eğitim sürecinde mutlaka ustalarınızı bulmanızı öneririm.

Ben de sizlere, sizlerden gelen istekler doğrultusunda, gerek deneyimlerimi gerekse de alanda çocuk ve yetişkinlere uygulanan testlerin aktarımını yapabilirim.
Sizlere bu konularda yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Uzm. Psk. Müge ERTÜRK BERBER
İletişim: [email protected]