2017-2018 Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde 1) Yatay Geçiş Başvuruları

2017-2018 bahar yarıyılında Üniversitemizin önlisans ve lisans programlarına Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1) yatay geçişle öğrenci alınacaktır.

• Başvuru için; adayın, üniversite giriş yılı itibarıyla başvuru yaptığı programın taban puanını sağlaması gerekmektedir.
  • Yıllara göre; ÖSYS ve DGS ile öğrenci alınan programları, puan türlerini ve en küçük (taban) - en büyük (tavan) puanlarını görmek için TIKLAYINIZ.
  • Yurt dışındaki üniversitelere kayıtlı olan öğrencilerin başvuruları bahar döneminde kabul edilmemektedir.
  • Başvurular ile ilgili şartları BURAYA tıklayarak lütfen dikkatlice okuyun. Belirtilen şartları sağlamayan adayların başvuruları iptal edilecektir.
  • Öğrenim ücretleri için TIKLAYINIZ.
TIP FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI:

Tıp Fakültesine başvuru yapacak adayların; Online başvuru işlemini tamamladıktan sonra(8 Ocak'ta açılacaktır), Feyzullah Cd. No:39 Maltepe/İstanbul adresinde bulunan Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Sekreterliğine elden veya posta yoluyla aşağıdaki belgeleri 12/01/2018 17:30  tarihine kadar ulaştırmaları gerekmektedir.

Başvuru Belgeleri

- Başvuru Formu (İndirmek İçin TIKLAYINIZ)
- Öğrenci Belgesi (Merkezi yerleştirme puanı (Ek Madde-1)'e  göre yalnızca bir kere geçiş yapılabileceğinden, adayın öğrenim görmekte olduğu programa Ek Madde-1'e göre kayıt yaptırmadığının öğrenci belgesinde belirtilmesi gerekmektedir).
- ÖSYM Sonuç Belgesi (Yerleştirme Puanlarının da Olduğu LYS Sonuç Belgesi) (ÖSYM nin web sayfasından alınan sonuç belgelerinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır).
- ÖSYS Sonuç Belgesi (Halen Kayıtlı Olduğu Üniversiteye yerleştiğini gösteren ilgili yıla ait ÖSYS Sonuç Belgesi) (ÖSYM nin web sayfasından alınan sonuç belgelerinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır).
- İngilizce Hazırlık Durum Belgesi (İngilizce Tıp Fakültesine başvuran adaylardan; kayıtlı oldukları üniversitede İngilizce Hazırlık öğrenimi görenlerin veya muafiyet için geçerli sınav sonucuna sahip olanların belgelerini eklemeleri gerekmektedir. İngilizce Hazırlık sınıfı muafiyet koşullarını görmek için TIKLAYINIZ. Herhangi bir belgeye sahip olmayan adaylar, kayıt hakkı kazanmaları halinde İngilizce Yeterlilik Sınavına katılacaklardır. Bu sınavda başarısız olanlar İngilizce Hazırlık programına, başarılı olanlar ise doğrudan lisans öğrenimine başlayacaklardır.  Türkçe Tıp Fakültesine başvuru yapan adaylar için İngilizce Hazırlık Durum Belgesi gerekmemektedir).
- Onaylı Transkript ve Ders İçerikleri (Halen başka bir üniversitenin Tıp Fakültesine kayıtlıyken Üniversitemiz Tıp Fakültesine başvuru yapan adaylar için gerekmektedir. Üniversitelerin Tıp Fakültesi dışındaki fakülte/yüksekokullarına kayıtlı adaylar için bu belge gerekmemektedir).

TIP FAKÜLTESİ DIŞINDAKİ FAKÜLTE/YÜKSEKOKULLAR İÇİN YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI:

Tıp Fakültesi dışındaki fakülte/yüksekokullara online başvuru yapılmaktadır.