Hemşirelik Yüksekokulu | HEM 206 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Dersi Alacak Öğrencilerin Dikkatine

Hemşirelik Yüksekokulu

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

HEM 206 ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ

HEM 206 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dersi 2 ayrı teori şubesi ve alt gruplarından oluşacaktır. Seçeceğiniz şubeleri hastanelerine göre seçmeniz tavsiye edilir.

HEM 206 01 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği
HEM 206 0101 Salı Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Klinikleri
HEM 206 0102 Salı Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Klinikleri
HEM 206 0103 Çarşamba Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Klinikleri
HEM 206 0104 Çarşamba T.C. Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Ve Araştırma Hastanesi
HEM 206 02 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği
HEM 206 0201 Salı

T.C. Sağlık Bakanlığı Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

HEM 206 0202 Salı T.C. Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Ve Araştırma Hastanesi
HEM 206 0203 Çarşamba

HEM 206 0204 Çarşamba T.C. Sağlık Bakanlığı Sbü İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

KLİNİK UYGULAMASI İÇİN ÖĞRENCİLERİN HAZIRLAMASI GEREKEN BELGELER

1. İşletmelerde Staj/Mesleki Eğitim Sözleşmesi (Okul müdürü ve öğrenci imzalı 3 nüsha) (Sözleşme örneğini okul verecektir.)
  2. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (2 Adet)
  3. Öğrenci Belgesi
  4. SGK Belgesi
  5. İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi) Belgesi- varsa-
  6. Tetkiklerin neticelerini de içeren Sağlık Kurulu Raporu (Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşyerlerinde Çalışabilir’ ibaresi ile birlikte). Tetkiklerin staj başlangıcından en fazla 2 ay öncesine ait olması gerekmektedir.
  7. Daha önce sağlık kurulu raporu ile İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı kurumlarda staj yapmış ve kayıtlarda rapor/belgeleri (çok tehlikeli işyerleri için 1 yıldır) yer alan stajyerlerin 2. defa veya daha üstü staja başlayacakları zamanda staj yapacağı kurumun işyeri hekimi tarafından değerlendirilmeleri ve işyeri hekiminden staj yapmasında sakınca yoktur' kararlı raporu almaları yeterli kabul edilir.)
  8. Ziraat Bankası (herhangi bir şubesi) Hesabı IBAN Numarası
  9. HBsAg, anti-HBs, anti-HCV, anti-HIV, Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak IgM ve IgG Hemogram,
  10. AST, ALT, Üre, Kreatinin, Glukoz, Kan Grubu sonuçları
  11. Göz muayenesi, psikiyatri muayenesi sonuçları,
  12. KBB uzman muayenesi veya odyometri sonucu ( gürültü riski olan yerlerde staj yapacaklar için)
  13. EKG raporu ve akciğer grafisi raporu,
  14. Aile Hekimliğinde Tetanoz aşısı yapıldığını gösterir aşı kartı
  15.  Hepatit A ve suçiçeği (Anti HAV IgG, VZV IgG) markerları bakılması
  16. COVID-19 AŞI KARTI (COVID-19 aşısının 2 dozunu yaptırmamış öğrenciler hastaneye kabul edilmemektir.)

ÖNEMLİ NOTLAR:

• HEM 206 01 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersinin klinik uygulamasına yönelik bazı uygulamalar 5-6 Ekim 2021 tarihinde okulumuzdaki beceri laboratuvarında yapılacaktır.
  • Öğrencilerin yukarıda belirtilen evrakları 5 Ekim 2021 Salı günü beraberinde okula getirerek dersin sorumlu öğretim üyesi ile birlikte kontrol etmesi gerekmektedir.
  • Öğrencilerin 2021-2022 Güz Öğretim Döneminde "Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği" dersi ile "Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği" dersinin klinik uygulamasını yapacağı için yukarıda belirtilen evraklardan 2 nüsha hazırlamaları gerekmektedir.