Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi | Neden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi?

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Neden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi?

Evrende canlı olan veya olmayan her şey hakkında fen ve sosyal bilimlerden toplanan tüm temel bilgileri öğrenmek, yorumlamak, kullanılabilir şeylere dönüştürmek ve insanlık için yararlı cihazlar geliştirmek mühendislerin temel çabasıdır.

Mühendislik; yalnızca size verilen diplomanın gösterdiği kapsamda değil, karşılaşabileceğiniz her meslekten gruplarla disiplinler arası çalışmalar yapmaktan büyük keyif alacağınız bir dünyadır. Bu dünya; “İlk defa ben yaptım.”, “Yapılırken ben de onlarla birlikteydim.” diyebilenlerin onur ve gururları ile bezenmiştir.

Maltepe Üniversitesi, ülkemizin kaliteli eğitim kurumlarından biri olmasının yanı sıra kolay ulaşım ve yüksek kampüs yaşam standartlarına sahiptir.

Üniversitemizin "Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel" ilkesini yaşayan ve öğreten Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, eğitim kalitesini sürekli arttırmaktadır.

İlkelerimizi paylaşmak için aramızda olan öğrencilerimizle her zaman gurur duyduk. Gurur duymaya devam edeceğiz.

Prof. Dr. Emin Murat ESİN

Dekan Vekili