GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

 

Maltepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2013 yılında kurulmuştur. Program, mutfak sanatları ve mutfak yönetimi alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için tasarlanmıştır. Bölümün iki temel hedefi bulunmaktadır, öğrencileri mutfak hakkında bilgi sahibi yapmak ve akademik bir ortamda zengin Türk mutfak kültürünün korunması ve geliştirilmesi yönünde onları eğitmek. Program, derslerle, öğrencileri profesyonel yaşama hazırlarken onların becerilerini geliştirmek amacıyla sektörel atölye çalışmaları ve toplam 60 günlük zorunlu staj ile zenginleştirilmiştir. Deneyimli öğretim üyeleri aracılığıyla programda ileri mutfak teknikleri üzerine dersler verilmekte çok yönlü bir müfredat sunulmakta ve öğrenciler çeşitli bilgilerle donatılmaktadır. Müfredat gelişimi hedefleyen dersler üzerine kurulmuştur; gıda kültürü, gıda bilimi, yeni ürün geliştirme, gıda şekillendirme, fırıncılık ve pastacılık, pastane sanatı, modern mutfak teknikleri, gıda hijyeni, dünya mutfak kültürleri, yiyecek ve içecek yönetimi, pazarlama, serada organik sebze yetiştirme, gıda ve medya gibi. Öğrenciler ilk teorik eğitimlerinin ardından ana mutfak ve pastane mutfağındaki eğitimlerine başlarlar; öğrendikleri tarifleri hazırlar ve 30 kişilik gösterim alanımızda konuklarına servis ederler. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Dockland Academia London (İngiltere’dedir) ile protokol anlaşmasına sahiptir. 4. Sınıf öğrencileri  uygulama derslerinden birini doğrudan Dockland akademi kurucu eğitmeninden alırlar. Bu protokol anlaşması ve staj eğitimleri, mezuniyetlerinden önce kendi profesyonel ağlarını kurmalarına yardımcı olur.

 

Dr. Öğr. Üyesi Özlem AYTÜRK

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı

Bölümler

Önemli Tarihler

Tümü