Anadolu'nun Kaybolan Lezzetleri

Anadolu'nun Kaybolan Lezzetleri Projesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3. sınıf öğrencileriyle bahar dönemi sonunda bir sergiyle gerçekleştirilir. Yöresel yemek kültürümüzün yok olmaya yüz tutmuş yemeklerinin yeniden ortaya çıkarılması ve  bu tadlara ait anıların sözlü tarih çalışmalarıyla kısa video kayıtlar olarak arşivlenmesi bu serginin oluşmasına olanak sağlayan ilgili iki dersin ortak amacına katkı sağlar. Öğrenciler üretecekleri yemekler doğrultusunda, kendi yörelerinin mutfak kültürüne bir farklı açıdan bakma gereğini duyarken aynı zamanda yaşayan en yaşlı aile bireylerinin bu yemekle olan anılarını dinlemek ve video kayıtlar almakla sorumlu kılınırlar. Dönem sonu sergisi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Sergi Salonu'nda gerçekleştirilir. Yeniden üretilmiş yemekler ve yemeklere ilişkin anı video klipler misafirlerle buluşur. Görsel ve işitsel bu sergileme unutulan tadlarla birlikte servis edilince Anadolu'nun Kaybolan Lezzetleri yeniden gün ışığına çıkmaya başlar. Sergi geleneksel yapısını koruyarak heryıl yeniden yeni arayışlarla tekrarlanır.