Program Tanımı

Program Tanımı 

Gastronomi, son yıllarda dünya çapında popülerliği yükselen; kimya, sanat, pazarlama, turizm, tarih, sosyoloji ve daha birçok farklı disiplinden beslenen bir bilim alanıdır. Gastronomi Bölümü aşçılığın ötesinde kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceler; yemek malzemesinin seçimini, yemeğin hazırlanması ve sanatsal bir yön içeren sunumu da kapsar. Uygulamalı ve teorik ders ağırlıklarının birbirine yakın olduğu bu programda; uluslararası niteliklere uygun ana mutfak, pastane mutfağı ve sunum alanı bulunmaktadır. Bu programda öğrencilerimiz Dünya Mutfaklarından yiyecek ve içecek teknikleri ile ilgili uygulama bilgi ve becerileri kazanırlar. Öğrencilerin nitelikli birer işletmeci, akademisyen ve yönetici olarak yetişmelerini sağlayacak teorik dersler de programda ağırlıklı olarak yer almaktadır.

Tümü