Maltepe Üniversitesi | Rektörümüz Prof. Dr. Edibe Sözen 39. Bilişim Kurultayı ve International Informatics and Software Engineering Conference etikliklerinin açılışlarına katıldı.

15-16 Aralık 2022 tarihleri arasında Ankara’da Orman Genel Müdürlüğü Konferans salonlarında 39. Bilişim Kurultayı ve 3rd International Informatics and Software Engineering Conference ortak etkinliğine ulusal ve uluslararası düzeyde bilişim alanında faaliyet gösteren birçok firma, kamu kuruluşlarından bürokratlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 2500 civarında katılımın olduğunun tahmin edildiği etkinlikte, Rektörümüz Prof. Dr. Edibe Sözen açılışta bir konuşma yaparak, Maltepe Üniversitesinin paydaşlarıyla birçok ortak etkinlik düzenlediklerini, toplumsal katkı sağlamak, ortak projeler yapmak, konferans ve sempozyumlar düzenleyerek akademisyenlerin ve uzmanların bir araya gelmesini ve taraflar arasında iletişimi kurmak için azami çaba gösterdiklerini belirtti. Rektör Sözen, 39. Bilişim Kurultayı şemsiyesi altında yürütülen ve bu yıl üçüncüsünün düzenlendiği IISEC 2022 konferansının paydaşı olduklarını ve konferans hazırlıklarının önemli bir bölümünün Maltepe Üniversitesinin ilgili bölümlerinin öğretim elemanları tarafından sürdürüldüğünü, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) ve diğer konsorsiyum üyeleri ile ülkede bilişim çalışmalarının yaygınlaşmasını sağladıklarını belirtti.

Üniversitemiz Rektör Danışmanı ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özay Gürtuğ ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve IISEC Konferansının Genel Başkanı Prof. Dr. Asaf Varol, konferansın sevk ve idare edilmesini bizzat sağlamak üzere yoğun çaba gösterdiler.

Maltepe Üniversitesinin konferans etkinliğine sağladığı katkılardan ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Edibe Sözen’e TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe tarafından plaket takdim edildi. Başta Fırat Üniversitesi olmak üzere, Manisa’dan, İzmir’de bulunan üniversitelerden gelen öğrencilerin, birlikte fotoğraf çekme isteklerini, Rektörümüz memnuniyetle karşıladı ve öğrencilerle uzun süre sohbet etti.

Etkinlik boyunca farklı salonlardaki panellere katılan Rektörümüz, Teknolojide Kadın etkinliğine de bizzat katılarak, panelistlerin kadınların teknolojik alanlarındaki konuşmalarına katkı sağladı.