Güzel Sanatlar Fakültesi | 3 Aralık Dünya Engelliler Günü “Engel / Sizken” Temalı Öğrenci Afiş Sergisi 3 - 31 Aralık 2021

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIMI BÖLÜMÜ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ “ENGEL / SİZKEN” TEMALI ÖĞRENCİ AFİŞ SERGİSİ 3 - 31 Aralık 2021

Engellilerin yaşam süreci, gündelik yaşam içinde karşılaştıkları ve onların karşısına yine bizler tarafından çıkarılan engeller, sosyal boyutta irdelenmesi gereken önemli bir konu olarak dikkat çekmektedir. Engellilerin haklarını göz ardı etme ve sosyal hayatta ayrıştırma gibi eylemlerin konu edildiği “Engel/Sizken” temasına sahip öğrenci afiş sergisi, toplumda farkındalık yaratma amacını taşımaktadır. Maltepe üniversitesi GSF Grafik Tasarımı Bölümü olarak her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde ele aldığımız “Engel/Sizken” teması, bu yıl 2019-2020 yılları arasında gerçekleştirdiğimiz bölüm sergisi çalışmalarından ve ulusal ölçekte düzenlediğimiz afiş yarışmasına katılan afişlerden oluşmaktadır. Sergi, 2021 yılında bir kez daha farklı üniversitelerden tasarım öğrencilerini buluşturarak, konuya üniversite gençleri tarafından dikkat çekmeyi, tasarım alanında eğitim gören genç tasarımcıları sosyal sorumluluk projeleri kapsamında teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Engel/Sizken” temalı Öğrenci Afiş Sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesi Mehmet Özen Sanat Galerisi’nde 3-31 Aralık 2021 tarihleri arasında izlenebilir.